"Allah rızası için öğrenilmesi icab eden ilmi sadece dünya malı elde etmek için öğrenen kişi,kıyamet gününde cennetin kokusunu dahi duyamaz."
(Hadis-i Şerif,Sünen-i Ebu Davut)
"Allah rızası için öğrenilmesi icab eden ilmi sadece dünya malı elde etmek için öğrenen kişi,kıyamet gününde cennetin kokusunu dahi duyamaz."
(Hadis-i Şerif,Sünen-i Ebu Davut)
Üye
Fazilet ancak ilim ve edepledir
Soy sop ve mal ile değil
emeğine sağlık
Kuzat kardeşim...
Notası kayıp bir müziğim bu zamanda,Ses tellerim titrer, konuşamam yanında,Arzu halimi ancak bilirse O bilir,Yarın Hak divanında...
Teşekkürler.Yazdığınız cevap kodlu imiş(bir site adı cıkıyor.)düzenlerseniz iyi olur...
Üye
Allah razı olsun Kuzat kardeşim uyarıların için.
Notası kayıp bir müziğim bu zamanda,Ses tellerim titrer, konuşamam yanında,Arzu halimi ancak bilirse O bilir,Yarın Hak divanında...
Bir gün İmam Şafii Hazretlerine;
"İnsan ne vakit alim olur?" diye sordular.
"Bir ilmi öğrendikçe kusurunu daha ziyade anladığı vakit olur." cevabını verdiler.
Bazı Sözlerinden:Ömrümde ne doğru ne de yalan yere yemin ettim.
İlim öğrenmek nafile namaz kılmaktan efdaldir.
"Kim din ilmini,alimlere karşı övünmek için veya cahillerle münakaşa etmek için için veya insanların yüzlerini kendisine çevirmeleri ve iltifat etmeleri için öğrenirse Allahü Teala onu cehenneme sokar."(Hadis-i Şerif, Sünen-i Darimi)
Emeğine sağlık Allah c.c razı olsun kuzat Kardeşim...
Selam ve dua ile...
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ