3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Abant Kebabı

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 39.109, Level: 100
    Points: 39.109, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Günışıgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye

    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Yer
    memleketim (sivas) yaşadığım yer (istanbul)
    Mesajlar
    6.281
    Points
    39.109
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    23

    Standart Abant Kebabı


    Yemek deyince akla ilk gelen şehirlerden biridir Bolu... İşte yemeğin kalbinin attığı yerden sizler için nefis bir kabap tarifi... Hazır evlerde, Kurban sonrası etli yemekler yapılmaya başlanmışken..

    MALZEMELER (4 kişilik)

    * 2 adet bostan patlıcanı
    * 200 gr. sotelik ya da yağsız kuşbaşı et
    * 5-6 adet mantar (doğranmış)
    * 1 kase rendelenmiş taze kaşar
    * 2 adet domates (kabukları sayulup küp küp doğranmış)
    * 1 adet kuru soğan (ince doğanmış)
    * 2 adet sivri biber (doğaranmış)
    * 1 kaşık tereyağı
    * Karabiber
    * Tuz

    TARİF

    Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Daha sonra üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ve soğanı ilave ederek kısık ateşte suyunu tekrar çekene kadar pişirin. Pişmesine yakın tuzunu ilave edin. Suyunu çektikten sonra tereyağı ve mantarı ilave edin. Mantar da bıraktığı suyu çektikden sonra sivri biber, domates ve baharatlarını ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

    Etler pişerken bir yandan patlıcanların kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesin. Daha sonra kurulayın ve bir tencereye bolca sıvı yağ koyup orta hararetli ateşte önlü arkalı patlıcanlar yumaşayıncaya kadar kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yağını kağıt havluyla alıp fırın tepsisine yerleştirin.

    Patlıcanların ortalarını bir çatal yardımıyla ezin. Hazırladığınız etli malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırın. Salça ve bir miktar sıcak suyu karıştırarak fırın tepsisine dökün. Tuzunu da ekleyip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynirleri serpiştirip tekrar fırına verin ve peynirler eriyene kadar pişirin.


  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 10.492, Level: 68
    Points: 10.492, Level: 68
    Level completed: 11%,
    Points required for next Level: 358
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 358
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Dj Hak_Yolcusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye

    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Yer
    Kayseri
    Mesajlar
    2.142
    Points
    10.492
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart Cevap: Abant Kebabı

    abla et sevdiğmi söylersem daha ne güzel tarifler yazacaksın o yüzden ben söylemeyim en iyisi
    Notası kayıp bir müziğim bu zamanda,
    Ses tellerim titrer, konuşamam yanında,
    Arzu halimi ancak bilirse O bilir,
    Yarın Hak divanında...

  3. #3
    ***
    DIŞARDA
    Points: 39.109, Level: 100
    Points: 39.109, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Günışıgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye

    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Yer
    memleketim (sivas) yaşadığım yer (istanbul)
    Mesajlar
    6.281
    Points
    39.109
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    23

    Standart Cevap: Abant Kebabı

    tamam abdurrahmn mesaj alınmıştır


Benzer Konular

  1. Kaburga kebabı
    By SiLa in forum Et Yemekleri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 27.07.08, 11:42
  2. Tas Kebabı
    By Konyevi Nisa in forum Kebaplar
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 12.07.08, 16:37
  3. Tencere Kebabı
    By Konyevi Nisa in forum Kebaplar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 10.07.08, 13:33
  4. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15.06.08, 16:20
  5. Tas Kebabı
    By ArzuNur in forum Kebaplar
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 06.06.08, 18:25

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •