Arkadaşım Emine'nin geliştirdiği, hem pratik hem leziz bir tatlı... Eğer bu bayram misafirleriniz "mutfağın kraliçesini" tanısın isterseniz, mutlaka deneyin

MALZEMELER ( 10 porsiyonluk )

5 adet yeşil elma


Bir avuç ceviz


10 adet petibör bisküvi

Pudingi için:

1 lt. süt


3 yemek kaşığı un ( tahta kaşık )


1/2 su bardağı şeker


1 paket kremşanti


1 tatlı kaşığı tereyağı


Süslemek için:


Hindistan cevizi


Çikolata Sosu



YAPILIŞI:


Elmaları soyup, ortadan ikiye bölün.


Çekirdek kısmını oyarak çıkartın.


Soyulmuş ve oyulmuş elmaları tencereye koyup, ortalarına bir tatlı kaşığı toz şeker serpin.


Tencereye yapışmaması için dibine biraz su ekleyip, kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin.


Elmalar yumuşadığında ocaktan alıp, ortalarına birer ceviz koyun.


Elmaların düz kısımlarına petibör bisküvi koyup, borcama dizin.


Elmalar soğurken bir yandan pudingi hazırlamaya başlayın.


Puding malzemelerini karıştırıp ( krem şanti hariç ) sürekli karıştırarak pişirin.


Puding piştiğinde ılınmaya bırakın.


Biraz ılındığında toz haldeki kremşantiyi ekleyip iyice çırpın.


Elmaların üzerine pudingi gezdirin.


Çikolata sosu ve hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.


Afiyet Olsun...


Kadınca Kararınca