2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Siz hiç "tavuklu baklava" yediniz mi?

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 39.109, Level: 100
    Points: 39.109, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Günışıgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye

    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Yer
    memleketim (sivas) yaşadığım yer (istanbul)
    Mesajlar
    6.281
    Points
    39.109
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    23

    Standart Siz hiç "tavuklu baklava" yediniz mi?


    Bayram yakın... Leziz bir baklava yapmaya ne dersiniz? Ama alışık olduğunuzun biraz dışında bir tarifle! İşte tavuklu baklava tarifi...


    Malzemeler

    Hazır baklava yufkası

    500 gr tereyağı

    150 gr ceviz

    100 gr tavuk eti

    1/2 su bardağı şeker

    Şerbeti için:

    1 kg toz şeker

    2 damla limon suyu

    1 lt su


    BAKLAVANIN YAPILIŞ AŞAMASINI ADIM ADIM GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ



    Baklavamızı Nasıl Yaptık?

    -Öncelikle baklavayı pişireceğiniz tepsiyi yağlayın. ( Biz tereyağı kullandık )

    -Sonra, 3 adet baklava yufkasını büzüştürerek tepsiye yayın.

    -3 tanenin ardından erittiğiniz tereyağını sıcak olarak ( 1-2 kaşık ) serpiştirin.

    -Her 3 yufkanın arasına yağ sürerek bu işlemi 15 yufka oluncaya kadar tekrarlayın.

    -Bir yandan tavuk etini güzelce haşlayın.

    -Haşladığınız tavuk etini ceviz ve şeker ekleyerek robotta kıyın. İçiniz hazır demektir.

    -15. yufkadan sonra hazırladığınız içi yufkanın üzerine yayın.

    -Geri kalan 15 yufkayı da, 3 yufkada bir yağlayarak tepsiye yerleştirin.

    -Bütün yufkalar bittiğinde, baklavanızı dilediğiniz şekilde kesip, kalan tereyağını üzerine gezdirin.

    -Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın.

    -Isıttığınız fırına tepsiyi koyup, üzeri kızarana kadar pişirin. ( Yaklaşık yarım saat )

    -Baklavanız pişerken şerbet malzemelerini ( limon hariç ) ocağa koyup kaynatın.

    -10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp, limon suyunu ekleyin.

    -Fırından çıkan baklavaya ılık şerbeti ilave edip çektirin.

    -Soğuyunca servis yapın.

    -Afiyet olsun


    Kadınca Kararınca


  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 25.810, Level: 96
    Points: 25.810, Level: 96
    Level completed: 46%,
    Points required for next Level: 540
    Level completed: 46%, Points required for next Level: 540
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    mihrab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    4.559
    Points
    25.810
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    21

    Standart Cevap: Siz hiç "tavuklu baklava" yediniz mi?

    amanın bu da ne ilk duyuyorum bacım denede bizede tadını deyiver ya :D

    yapıp yiyenlere afiyet olsun : )
    Sessizlik de bir çeşit konuşma sanatıdır





    hasretin rüzgarında savrulan bir hayat

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 07.11.10, 17:10
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07.03.10, 12:21
  3. """“Haydi Kızlar, Diri Diri Okula”"""
    By Konyevi Nisa in forum Tesettür
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 21.10.09, 14:51
  4. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12.07.09, 04:34
  5. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 20.09.08, 21:59

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •