***
DIŞARDA
Points: 39.109, Level: 100
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements


Siz hiç "tavuklu baklava" yediniz mi?

Bayram yakın... Leziz bir baklava yapmaya ne dersiniz? Ama alışık olduğunuzun biraz dışında bir tarifle! İşte tavuklu baklava tarifi...
Malzemeler
Hazır baklava yufkası
500 gr tereyağı
150 gr ceviz
100 gr tavuk eti
1/2 su bardağı şeker
Şerbeti için:
1 kg toz şeker
2 damla limon suyu
1 lt su
BAKLAVANIN YAPILIŞ AŞAMASINI ADIM ADIM GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Baklavamızı Nasıl Yaptık?
-Öncelikle baklavayı pişireceğiniz tepsiyi yağlayın. ( Biz tereyağı kullandık )
-Sonra, 3 adet baklava yufkasını büzüştürerek tepsiye yayın.
-3 tanenin ardından erittiğiniz tereyağını sıcak olarak ( 1-2 kaşık ) serpiştirin.
-Her 3 yufkanın arasına yağ sürerek bu işlemi 15 yufka oluncaya kadar tekrarlayın.
-Bir yandan tavuk etini güzelce haşlayın.
-Haşladığınız tavuk etini ceviz ve şeker ekleyerek robotta kıyın. İçiniz hazır demektir.
-15. yufkadan sonra hazırladığınız içi yufkanın üzerine yayın.
-Geri kalan 15 yufkayı da, 3 yufkada bir yağlayarak tepsiye yerleştirin.
-Bütün yufkalar bittiğinde, baklavanızı dilediğiniz şekilde kesip, kalan tereyağını üzerine gezdirin.
-Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın.
-Isıttığınız fırına tepsiyi koyup, üzeri kızarana kadar pişirin. ( Yaklaşık yarım saat )
-Baklavanız pişerken şerbet malzemelerini ( limon hariç ) ocağa koyup kaynatın.
-10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp, limon suyunu ekleyin.
-Fırından çıkan baklavaya ılık şerbeti ilave edip çektirin.
-Soğuyunca servis yapın.
-Afiyet olsun
Kadınca Kararınca