Bu tarif hem farklı, hem çok lezzetli. Çıtır çıtır gevreklere bulanmış, nar gibi kızarmış tavuk bagetlerine bayılacaksınız... Katkılarından dolayı YEMEK CİNİ'ne teşekkür ederiz...


Mısır Gevrekli Tavuk
Malzemeler
- 6 adet tavuk baget
- 1 adet soğan
- Zeytinyağı
- Tuz, pul biber, karabiber, kekik
- 1 adet yumurta
- Mısır gevreği (sade)

Yapılışı
1. Geniş bir kaba soğanı piyazlık doğrayın. Üzerine tuzu, baharatları ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Karışıma bagetleri ekleyip bagetleri soğanlı sosla güzelce harmanlayın. Bagetleri dilerseniz bizim yaptığımız şekilde 2′ye ayırarak kullanabilirsiniz. Buzdolabında en az 1 saat bekleterek terbiye edin.
2. Bir yemek tabağına yumurtayı kırın, çatalla biraz çırpın. Başka bir yemek tabağına da mutfak robotundan geçirip biraz ufalttığınız mısır gevreklerini ekleyin.
3. Tavuklarda kalan soğan parçalarını temizleyin. Butlara içlerinin güzel pişmesi için bıçakla 1-2 çizik atın. Önce yumurtaya, sonra mısır gevreğine bulayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişirin.