Uzaklık deyip de dert ettiğin nedir ki sevgili,Biz yaradan’ı görmeden sevmedik mi?
PEYAMİ SAFA
Uzaklık deyip de dert ettiğin nedir ki sevgili,Biz yaradan’ı görmeden sevmedik mi?
PEYAMİ SAFA
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Dedi: Yâr/
Dedim: Yâr/sam Yaram niye kanar..
Dedi: Sensizim
Dedim: Sen varken yanımda, benim yalnızlık çektiğim gibi mi...?
...Dedi: Anladım
Dedim: Geç/Kaldın...
Söz anlayana söylenir, öğüt dinleyene verilir, Gönül ibadetle dinlenir. Yaratandan dolayı yartılanda sevilir; lakin eğme kimseye başını. Baş birtek RABBE EĞİLİR.
Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. Hz. Ali (r.a)
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Üye
“Batıl / yanlış şeyleri söyleyerek insanlara nasihat eden, konuşan şeytandır. Hakkı söylemekten sakınan ise dilsiz şeytandır.”
Notası kayıp bir müziğim bu zamanda,Ses tellerim titrer, konuşamam yanında,Arzu halimi ancak bilirse O bilir,Yarın Hak divanında...
Çocuklarımızın ayaklarına batacak dikenler: Ya ektiklerimizdir, ya sökmediklerimiz.
Sen burada misafirsin.
Ve buradan da diğer bir yere gideceksin.
Misafir olan kimse , beraberce getiremediği bir şeye kalbini bağlamaz
Bu menzilden ayrıldığın gibi, bu şehirden de çıkacaksın.
Ve keza,bu fani dünyadan da çıkacaksın.
Öyle ise aziz olarak çıkmaya çalış.
Vücudunu mucidine feda et.
Mukabilinde büyük bir fiat alacaksın
Bir Rus generali, Şeyh ŞÃmil'in iştahını abartarak "Beni yemenizden korkuyorum" deyince,
Şeyh ŞÃmil: - Boşuna korkmayın efendi, demiş. Bizim dinimizde domuz eti yemek haramdır..
Vicdanlı ve dürüst olmak, “Hesaplı” olmaktan iyidir. “Hesap” insanı makam sahibi yapar da “VİCDAN”; daha önemli bir işe yarar...
Hepimiz
kaybettiğimiz ya da ulaşamadığımız şeyler için zamanı suçlarız.
Oysa zaman bi konuşacak olsa, hepimiz utanırız