1428- Harise b. Vehb el Huzaî (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) ile birlikte Mina’da namazları iki rekat olarak kılmıştım, o zaman Müslümanlar emniyet ve güven ortamındaydılar. (Buhârî, Hac: 84; Tirmizî, Hac: 52)
1429- Harise b. Vehb (r.a)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v), Müslümanlar emniyet ve güven içerisinde oldukları halde Mina’da namazları iki rekat olarak kıldırdı. (Buhârî, Hac: 84; Tirmizî, Hac: 52)
1430- Enes b. Malik (r.a)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) ile birlikte EbuMina’da namazları ikişer rekat olarak kılardık.Buhârî, Hac: 84; Tirmizî, Hac: 52) Bekir’le, Ömer’le ve Osman’ın hilafetinin başlarında (
1431- Abdullah (r.a)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) ile birlikte Mina’da(Buhârî, Hac: 84; Tirmizî, Hac: 52) namazları ikişer rekat olarak kıldım.
1432- Abdurrahman b. Yezid (r.a)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: Osman, Mina’da namazı dört rekat olarak kılmıştı. Bu durum Abdullah b. Mes’ud’a ulaşınca: “Ben Rasûlullah (s.a.v) ile birlikte Mina’da namazları hep iki rekat olarak kılmıştım” dedi. (Buhârî, Hac: 84; Tirmizî, Hac: 52)
1433- İbn Ömer (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: “Rasûlullah (s.a.v) ile birlikte Mina’daEbu Bekir ve Ömer’le de yine iki rekat olarak kıldım.” (Tirmizî, Hac: 52; Buhârî, Hac: 84) namazları iki rekat olarak kıldım.
1434- Abdullah b. Ömer (r.a) babasından naklederek şöyle diyor: “Peygamber (s.a.v), Mina’da bize namazları iki rekat olarak kıldırdı. Ebu Bekir’de, Ömer’de iki rekat olarak kıldırdılar. Osman ise halifeliğinin ilk dönemlerinde iki rekat olarak kıldırmıştı (Sonraları bedeviler, namaz iki rekat olarak kılınacakmış zannederek memleketlerinde de iki rekat vakit namazlarını kıldıklarını duyunca, Osman, Mina’da da namazları dört kıldırmıştı.) (Tirmizî, Hac: 52; Buhârî, Hac: 84)