Vip Özel Üye

ALLAH (c.c) razı olsunTeşekkürler...
Hayat, bir yapboz gibidir, önemli olan doğru parçayı doğru yere yerleştirmektir.En kötüsü de, doğru yeri bulduğun zaman, parçayı kaybetmektir...
güzel paylaşım emeğine sağlık Allah c.c. razı olsun
Ne için olursa olsun insânî, tabiî bir hâdisedir ağlamak... Bazen istediği için ağlar insan; bazen de istemediği hâlde ağlar... Ve ağladıkça hissiyâtı açılır, kalbindeki kasvet ve merhametsizlik gider. Gözyaşı ile iyice ferahlayan, yumuşayan iç âlemi, bu kez huzurla, şefkat ve merhametle dolar.
İşte insan, o ân hatırlamalı, Rabbini ve O'nun Rasûlü'nü...
Gözünden süzülen bu yaşlar niçin dökülüyor? Bu nîmeti veren Allah için mi (!), yoksa gelip geçici olan bir dünya nimeti için mi?
Yoksa yaşamış olduğu kaderi, kendi istediği gibi değil de, Allâh'ın istediği gibi vukû bulduğu için mi? Eğer gözümüzden akan yaşlar Allah içinse, yani O'nun rızâsı, Rasûlü'nün aşkından dolayı ise ne mutlu bize!.. Zira Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem-şöyle buyuruyor:
"Yalnız iken Allah için bir köşede gözyaşı döken kişi, hiçbir gölgenin bulunmadığı kıyâmet gününde Arş'ın gölgesiyle gölgelenecek." (Buhârî, Ezân, 36; İbn-i Hacer, Fethu'l-Bârî, II, 182)
"Allah korkusuyla ağlayan gözü, cehennem ateşi aslâ yakmayacak." (Tirmîzî, Fezâilü'l-Cihâd, 12)
Bunlar ne güzel müjdeler!... Demek ki, ağlamak samimiyetten...
Kalbin hassaslaşmasından... Ve bu konuda en büyük rehberim, benim Peygamberim... Çünkü O'nun tebessümü, neşesi ve ağlaması hep Allah içindi. Ben de ağlayan ve ağlamayı tavsiye eden bir peygamberin ümmetiyim... O:
"Eğer siz benim bildiklerimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız!" buyuruyor. (Buhârî, Tefsûru Sûre (5), 12; Müslim, Fezâil, 134)
Bununla bana, Allâh'ı ve âkıbetimizi ne kadar iyi bildiğini ifade buyuruyor. Yine O:
"Benim tasam, kederim ve bilcümle üzüntülerim, ümmetim içindir." buyuruyor.(Kâdı Iyâz, Şifâ, sh:105; Âmiri, Behce, II, 294)
Bu sebepledir ki, O'nun ümmetine düşkünlüğü târif edilemez. O hâlde bana düşen, Allah ve Rasulü'nün tavsiyelerine uyup, dünya ve içindekiler için ağlamamak yahud illâ ağlayacaksam müslümana yakışır tarzda ve ölçüde ağlamak...