Selamun Aleykum;
is cikisi, okul donusu ya da evde hareketin yavasladigi bir zaman diliminde bilgisayarimizi actik. Maillerimizi okuyup yanitladikdan sonra foruma login olup basladik konu paylasmaya, konulara post atmaya, blog yazilarini begenmeye v.s. Kendimize sunu soralim: nicin bunlari yapiyoruz? Birseyler ogrenmek, ogretmek icinmi yoksa profil puanimiz artsin, sanal alemde birileri benilasin, birileri beni reelde de takva sahibi bir insan bilip gipta etsinler diyemi? Abilerim, Ablalarim; unutmayalimki internetteki faaliyetlerin amaci bizlere gercek hayatta kullanmak uzere nasihat vermek, davranissal olarak duzgun bir yol cizmemizi saglamaktir. Cesitli forumlarda yardimlasma ile alakali isterseniz 1000 tane konu acin. Egerki yanda oturan yasli komsunuz siz konu acarken bin-bir guclukle pazardan aldigi seyleri evine cikarmaya calisiyorsa bosuna ugrasmayin sadece sitenin domaininde alan isgal etmis olacksiniz (namaz kilmayan insanin baskalarini tesvik edipte sozunun etki birakmamasi gibi).Cuz dagitiyoruz, hatim okuyoruz (organize edenlerden, okuyanlardan Rabbim Razi Olsun) Ama ilkokula giden kuzenimiz henuz kuran okumasini bilmiyorsa bu sizin icin daha oncelikli bir konu degilmidir? Sozun ozu; paylastigimiz, okudugumuz konular bizi etkileyip davranislarimizda bi degisiklik yapmiyorsa, lutfen "cikis" butonuna basip bilgisayari kapatin, hic olmazsa zamaninizi baska seylere ayirmaniza vesile olursunuz. Reel hayatta bilgisayar basinda oldugu gibi karsindakilere birseyler iletmek, faaliyetlerde bulunmak hicde kolay degildir biliyorum. Ama unutmayalim Cennetde o kadar ucuz degil. Tesekkurler...