Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed
Allah cc sonsuz rahmet ve merhamet sahibi
Allah cc ebeden razı olsun
Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed
Allah cc sonsuz rahmet ve merhamet sahibi
Allah cc ebeden razı olsun
Allah’a bin kere hamd olsun. Sonra, ben cemiyetin iman selâmeti yolunda âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmi beş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun.
HER GÜN BİR HADİS
:
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasüllulâh
ALLAH (C.C) Rasulü Hazreti MUHAMMED (S.A.V)
وَعَنْهُ وعَنِ ابنِ عُمَرَ، رَضِيَ الله عَنْهُمْ، أَنَّهُما سَمِعَا رسولَ صلى
الله عليه وسلم يقولُ عَلى أَعْوَادِ مِنْبَرِهِ: لَيَنْتَهِيَنَّ أَقْوَامٌ عَنْ وَدْعِهِمُ الجُمُعَاتِ، أَوْ لَيَخْتِمَنَّ الله عَلى قُلُوبِهِمْ، ثُمَّ لَيَكُونُنَّ مِنَ الغَافِلِينَ
Ebû Hüreyre ile İbn Ömer (ra)’den rivayet edildiğine göre bu iki sahâbî Resûlullah (sav)’in minber üzerinde şöyle buyurduğunu duymuşlardır: “Bazı kimseler cuma namazlarını terketmekten ya vazgeçerler veya Allah Teâlâ onların kalplerini mühürler de gafillerden olurlar ”
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Ka'b İbnu Mâlik (radıyàllâhu anh)'dan:
"Resülullah (aleyhissalâtu vesselam)'ın şöyle söylediğini işittim:"
"Kim âlim geçinmek, sefihlerle münâzara yapmak ve halkın dikkatlerini
kendine çekmek gibi maksadlarla ilim öğrenirse Allah o kimseyi cehenneme atar."
(Tirmizi, İlm 6)
HER GÜN BİR HADİS
:
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasüllulâh
ALLAH (C.C) Rasulü Hazreti MUHAMMED (S.A.V)
Resulullah (sav) aramızda ayağa kalkıp şu beş cümleyi söyledi: "Allah Teala Hazretleri uyumaz, zaten O'na uyku da yakışmaz. Kıstı (tartıyı, rızkı) indirir ve kaldırır. Geceleyin yapılan amel, gündüzleyin yapılandan önce; gündüzleyin yapılan amel de geceleyin yapılan amelden önce Allah'a yükseltilir. O'nun hicabı nurdur. Eğer o perdeyi açacak olsa, vechinin sübuhatı, başarının ihata ettiği bütün mahlukatını yakardı."
Kaynak: Müslim, İman 293 (179)
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Her kim mescide cemaatle namaz kılmak için gelirse, her gelişi için Allah ona cennette özel bir mükafat hazırlar.
Buhari, Ezan 1/161
Ebû Hüreyre radıyallahu anh, Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellemi şöyle buyururken işittiğini söylemiştir:
Vallahi ben günde yetmiş defadan fazla Allahdan beni bağışlamasını diler, tövbe ederim. Buhârî, Daavât 3. Ayrıca bk. Tirmizî, Tefsîru sûre (47) İbni Mâce, Edeb 57
Ebu Zerr'in (r.a.) rivayetinde anlatıldığına göre: Kays b. Ubad,
Ebu Zerr'i "Şu ikisi, Rableri hakkında mücadele eden iki hasımdırlar..." ayeti, Bedr savaşında teke tek dövüşe çıkan Hamza, Ali Ubeyde b. Haris ile Rebia'nın iki oğlu Utbe ile Şeybe ve Velid b. Utbe hakkında nazil olmuştur, diye yemin ederken işittim, demiştir.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 5362
Hz. Alinin (r.a.) rivayet ettiğine göre: Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur:
Benim ağzımdan yalan uydurmayınız! Her kim benim ağzımdan yalan söylerse ateşe girsin!
(Müslim, "Mukaddime", 2 )
---ölüm herkes için bir fırtınadır
bugün bana esti yarın sanadır
Şimdi Ruhuma bir Fatiha oku
sevabı hem sana hem banadır---
---ölüm herkes için bir fırtınadır
bugün bana esti yarın sanadır
Şimdi Ruhuma bir Fatiha oku
sevabı hem sana hem banadır---
Zeyd İbnu Sabit (ra) anlatıyor:“ Resulullah (sav), bizimle birlikte, Beni Neccar'a ait bir bahçede bulunduğu sırada bindiği katır, onu aniden saptırdı, nerdeyse (sırtından yere) atacaktı. Karşımızda beş veya altı kabir vardı. Aleyhisselatu vesselam:“ Bu kabirlerin sahiplerini bilen var mı?” buyurdular. Bir adam:“ Ben biliyorum!” deyince, Aleyhisselatu vesselam:“ Ne zaman öldüler?”dedi. Adam:“ Şirk devrinde!” deyince Aleyhisselatu vesselam:“Bu ümmet kabirde fitneye maruz kılınacak. Eğer birbirinizi defnetmemenizden korkmasaydım şahsen işitmekte olduğum kabir azabını size de işittirmesi için ALLAH'a dua ederdim.” buyurdular ve sonra şunları söylediler:“Kabir azabından ALLAH'a sığının!” Oradakiler:“ Kabir azabından ALLAH'a sığınırız!” dediler. Aleyhisselatu vesselam:“ Cehennem azabından da ALLAH'a sığının!” dedi.“ Cehennem azabından ALLAH'a sığınırız.” dediler.“ Fitnelerin açık ve kapalı olanından ALLAH'a sığının!”dedi.“ Açık ve kapalı her çeşit fitneden ALLAH'a sığınırız!” dediler.“ Deccal'in fitnesinden ALLAH'a sığının!” buyurdu.“ Deccal'in fitnesinden ALLAH'a sığınırız!” dediler.”(Müslim, Cennet 67)
"Evliyanın kılıcı kınında değildir. Kimseyi kesmezler ama üzerlerine giden kesilir"