***
DIŞARDA
Points: 18.904, Level: 87
Level completed: 11%,
Points required for next Level: 446
Overall activity: 7,0%
Achievements


17.gün iftar
17.gün iftar
17. gün iftar
bu günün menüsü:
erişteli mercimek çorba
islim kebabı
tel şehriyeli pilav
tulumba tatlısı
domates salata
ayran
Click this bar to view the full image.
Servis: 5-6 kisilik
Süre: 15 dakika
Malzemeler
- 1 su bardagi yesil mercimek
1/2 su bardagi ev eristesi
1 çorba kasigi un (tepeleme)
5-6 su bardagi et suyu veya su
1 çorba kasigi salça
2 orta boy sogan
2 çorba kasigi tereyagi veya margarin (40 gram)
Tuz, karabiber
Kuru nane
Tarifin Yapılışı
Mercimekleri basinçli bir tencereye alip su ekleyerek yumusayana kadar haslayip atesten alalim. Tavada yagi eritelim. Küp dogranmis soganlari ekleyip pembelesene kadar kavuralim. Salçayi, kirmizi biberi ve naneyi ekleyip yarim dakika daha kavurup atesten alalim. Soganli harci ve eristeleri mercimeklere ekleyerek tuzunu ayarlayalim. Çorbayi agir ateste ve ara sira karistirarak, eristeler yumusayana dek pisirip atasten alalim. Üzerine nane serperek servis yapalim.
İslim Kebabı Tarifi
Malzemeler
3 adet uzun patlıcan
3 adet biber
1 orta boy soğan
300gr dana eti
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
3 diş sarımsak
Baharatlar
Hazırlanışı
Patlıcanları 20-25 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurulayın. İnce şeritler halinde keserek kızartın. Çok pişirmemeye dikkat edin.
Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri kavurun(yağsız). Etler kendi suyunu çektikten sonra soğanı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Biberlerin 2 tanesini domatesin ise 1 tanesini sarımsak, salça, baharat (pulbiber, karabiber, kekik), tuzu, 1 su bardağı sıcak suyuekleyerek pişirin. Sonra bir kaseye 2 ya da 3 tane kızartılmış patlıcanları artı şeklinde koyun. Orta kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyarak patlıcanları sarın, üzerine domates ve biber koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun. Sardığınız patlıcanları tencerede ocakta ya da tepsi ile fırında pişirebilirsiniz. Tencereye ya da tepsiye dizdiğiniz sarılmış patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin. Afiyet olsun..
Not: Tarifin uygulanışı aşağıda aşama aşama gösterilmiştir.
Click this bar to view the full image.
TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler:
*½ çay bardağı tel şeyriye
*1 su bardağı baldo pirinç
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2-3 yemek kaşığı tereyağı
*2 çay kaşığı tuz
*3-4 damla limon suyu
*1 adet kesme şeker
*1+½ su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI:
Tencereye sıvıyağ konulup tel şehriyeler kavrulur.Tam kararmadan yarım saat önceden ılık ve tuzlu su ile ıslatılmış pirinç yıkanıp süzüldükten sonra ilave edilip 1-2 dakika kavrulur.Ölçü olarak kullandığımız bardağın içine şeker,tuz ,limon suyu ve su eklenip pirince eklenir.Tereyağı da konulup önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Havlu kağıt konulup en az 15 dakika dinlendirilir.Afiyet olsun…
DOMATES SALATASI
Malzeme:
4 adet orta boy domates,
1 diş sarmısak,
7-8 adet taze fesleğen yaprağı,
2 çay kaşığı sirke,
karabiber,
tuz,
bir tutam maydanoz,
Tarif:
Domatesleri yıkayıp kurulayın. Her domatesi dikey bir biçimde keskin bir bıçakla 7-8 parçaya ayırın. Domatesleri derince bir kaseye alarak tuzlayın. Tuz ile dövdüğünüz sarmısağı ve fesleğen yapraklarını da kaba alın. Tahta bir kaşık yardımıyla kabın içindekileri karıştırın. Sirke ve karabiberi ilave edin. Salatayı biraz dinlendirin ve maydanozları ekleyip servis yapın. Arzuya göre salataya peynir ve zeytin de ekleyebilirsiniz.
Tulumba Tatlısı

Malzemeler:
3 su bardağı su
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak İçin:
2 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Şerbetini hazırlamak için tencereye su ve şekeri alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip karıştırın. Soğuması için şerbeti kenarda bekletin. Hamurunu hazırlamak için ayrı bir tencereye su ve tereyağını alın. Suyun kaynayıp yağı patlatması için sürekli karıştırıp, tereyağın erimesini sağlayın. Un, şeker ve tuzu tencereye ekleyip yapışmayan bir hamur elde edene kadar hafif ateşte kavurun. Tencereyi ocaktan alıp sürekli karıştırarak kabuk tutmasını önleyin ve ılınmasını sağlayın. Hamur ılındıktan sonra yumurtaları ekleyip karıştırın. Son olarak irmik ve nişastayı ekleyip karıştırın. Hamuru krema sıkacağı torbasına ya da temiz bir naylon torbaya doldurun.
Şekilli tulumba tatlıları yapın. Kızartma yağı soğukken tatlılarınızı kısık ateşte kızartın. Kızaran tatlıları soğuk şerbete yatırıp 10 dakika bekletin. Servis tabağına alın
içecek olarak ayran
(not) hergün yapmasamda verdigim tariflerden
inşaallah bu akşamki iftar menümüz)
Yuvasız Kuşa Bile Dal Verip Yuva Kurduran Rabbim...Hakkımızda En Hayırlısı Neyse Bizlere de Onu Nasip Eyle. AMİN..
