DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Tazarru ve Niyaz
Tazarru ve Niyaz

TAZARRU VE NIYAZ
Ilahi,
Iki dünyanin hayati elimden kaçsa ve bütün kainat düsman kesilip beni terk etse, benim yine gam çekmemem gerekir; çünkü Sen benim Rabbim ve Halikim ve Ilahimsin. Ve benim, nihayetsiz isyanimla ve sair seref vesilelerine gayet derecede uzakligimla beraber, Senin mahlukun ve masnuun olmam sebebiyle, bir taalluk ve intisap cihetim var. Iste, ben de, Senin mahlukunun lisaniyla Sana tazarru ve niyazda bulunuyorum, ey Halikim, ey Rabbim, ey Razikim ve ey Musavvirim!
Ey Ilahim,
Esma-i Hüsnan hürmetine,
Ism-i Âzamin hürmetine,
Furkan-i Hakimin hürmetine,
Habib-i Ekremin hürmetine,
Kelam-i Kadimin hürmetine,
Ars-i Âzamin hürmetine,
milyonlar Kul hüvallahü ehad ile,
bana merhamet etmeni istiyorum, ya Allah, ya Rahman, ya Hannan, ya Mennan, ya Deyyan.
Beni bagisla, ya Gaffar, ya Settar, ya Tevvab, ya Vehhab.
Beni affet ya Vedud, ya Rauf, ya Afüvv, ya Gafur.
Bana lütufta bulun, ya Latif, ya Habir, ya Semi', ya Basir.
Günahlarimi sil, ya Halim, ya Alim, ya Kerim, ya Rahim.
Bizi yolun dogrusuna ilet, ya Rab, ya Samed, ya Hadi.
Fazlinla bana cevadane ihsanlarda bulun, ya Bedi', ya Baki, ya Adl, ya Hu.
Kalbimi ve kabrimi Imân ve Kur'an nuruyla nurlandir, ya Nur, ya Hak, ya Hayy, ya Kayyum, ya Malike'l-Mülk, ya ze'l-Celali ve'l-Ikram, ya Evvel, ya Âhir, ya Zahir, ya Batin, ya Kavi, ya Kadir, ya Mevla, ya Gafir, ya Erhame'r-Rahimin.
Kur'an'daki Ism-i Âzamin hürmetine ve kitab-i alemdeki sirr-i azamin Muhammed Aleyhissalatü Vesselam hürmetine, güzel isimlerinden, bu sayfayi sanki kabrimin tavani yapip, bu esmayi da ruhuma sems-i hakikatten sualar saçan pencere haline getirecek sekilde, kalbime ve kalibima ve kabrimde ruhuma Ism-i Âzamin nurlarini saçan pencere açmani istiyorum.
Ilahi, dilerim ki, ebedi bir lisanim olsun da, kiyamete kadar bu isimlerle nida etsin. Iste, ardimda baki kalan bu nakislari, benim fani ve zail lisanimin yerine bir naip olarak kabul eyle.
Allahim,
Efendimiz Muhammed'e öyle bir salat ve selam et ki, o salat ile bizi bütün korku ve afetlerden kurtar, bütün hacetlerimizi gider, bizi bütün günahlardan temizle, bütün günah ve hatalarimizi bagisla.
Ya Allah, ya Mücibe'd-Daavat! Hayatim boyunca ve öldükten sonra, her an bu dileklerimi kat kat fazlasiyla ver! Bir milyon salat ve selam, bir o kadarla çarpimindan çikan netice ve bunun da kat kati, Efendimiz Muhammed'e, Onun Âl, Ashab, Ensar ve tabilerine olsun! Bu salavatlarin herbirini, benim ömür günlerimdeki günahkar nefeslerim sayisinca çogalt! Bu salavatlarin herbirisi hürmetine beni affeyle, bana merhamet et. Bunu rahmetinle ihsan eyle, ey Erhame'r-rahimin! Âmin!