1695- Ümmü Seleme (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: “Rasûlullah (s.a.v), vitir namazını beş ve yedi rekat olarak kılardı, rekatlar arasında ne konuşur ne de selâm verirdi.” (İbn Mâce, İkametü’s Salat: 123)
1696- Yine Ümmü Seleme (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: “Rasûlullah (s.a.v), vitir namazını beş ve yedi rekat olarak kılar ve aralarında hiç selâm vermezdi.” (İbn Mâce, İkametü’s Salat: 124)
1697- Mi’ksem (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: “Vitir namazı yedi rekattır, beş rekattan aşağıda olmaz.” Ravilerden biri bu sözü İbrahim’e aktarınca; “Senin bu haberi işittiğin kimse bunu nereden duymuş?” diye sordu. O da: “Bilmiyorum” dedi. Bunun üzerine Ravilerden Hakem şöyle söylüyor: “Bu sözün delilini buldum; Mi’ksem’e bu sözleri kimden duydun?” dedim. O da: “Güvenilir kişiler olan Aişe ve Meymune’den” dedi. (İbn Mâce, İkametü’s Salat: 124; Müsned: 22941)
1698- Aişe (r.anha)’dan rivâyete göre: “Peygamber (s.a.v), vitir namazını beş rekat olarak kılar ve namazı bitirinceye kadar hiç teşehhüde oturmazdı.” (Dârimi, Salat: 210; Müsned: 22941)