MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
Not :Yumurtanın beyazı ziyan olmasın diye içine konuluyor,

20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

İçi : 100 gr beyaz peynir

YAPILIŞI

1 ) Mayayı çok az ılık suyla eritin.
2 ) Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın.
3 ) Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın.

Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün



4 ) Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayın. En üsttekine yağ sürmeyin. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün.



5 ) Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sarın.Bir de tavsiyem; çok sıkı olarak sarmayın yalnız. Çok sıkı sarılınca kabarmayabiliyorlar

6 )30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin


AFİYET OLSUN....