3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Annemin Etli Güveci

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 60.713, Level: 100
    Points: 60.713, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    ArzuNur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    9.488
    Points
    60.713
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    27

    Standart Annemin Etli Güveci


    MALZEMELER:
    • 1adet kuzu kol yada
    kemiksiz iri parça et (1,5 kg-2 kg ağırlığında)
    • 6 adet orta boy patlıcan
    • 2 adet orta boy kuru soğan
    • 3-4 adet çarliston biber
    • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
    • 12-15 diş sarımsak
    • 3 adet orta boy domates
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    aman DİKKAT• Buzdolabınızdaki kötü kokuları gidermek için bir tabağa koyduğunuz limon dilimlerini buzdolabınızın en alt gözüne yerleştirmeniz yeterli olacaktır

    yapılışı
    Yaklaşık 1,5-1800 gr en fazla 2 kg ağırlığındaki kuzu kol etini iri kemiklik parçalar halinde kasabınıza dilimlettirin. Yaklaşık 7-8 parça eti bir güvecin yada geniş bir çelik tencerenin en altına yan yana dizin. Kuru soğanların kabuklarını soyup, her birini altıya bölün ve etlerin üzerine yerleştirin. Bir çay kaşığı kadar tuz, karabiber serpiştirip bir kenarda bekletin. Öte yandan sebzeleri hazırlamak üzere patlıcanları alacalı yani aralıklı olarak soyun. Önce uzunlamasına dörde bölüp, baş parmak büyüklüğünde dilimleyin ve bol tuzlu suda acısının çıkması için 30 dakika kadar bekletin. Biberleri ayıklayıp iri halkalar şeklinde dilimleyin. Sarımsakları ayıklayın. Domatesleri de ister kalın halka isterseniz iri kuşbaşı et formunda doğrayın. Şimdi güveç yada tencerenizi önünüze alın. Patlıcanların üçte birini soğanların üzerine yerleştirip^ bir miktar yeşil biber koyun. Üç dört dilim domatesle beraber, 3-4 diş sarımsağı serpiştirip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Daha sonra tüm malzemeler bitinceye kadar bu sıralamaya devam edin. Ama en üstü domatesle bitirip, parçalara ayırdığınız tereyağını koyun. Sonra tencerenin yada güvecin ağzını yağlı kağıt yada aliminyum folyoyla sıkıca sarıp, sonrada kapağını kapatın. Sebzelerin kaynama sesini duyuncaya kadar 15-20 dakika orta ateşte pişirin. Sonra kısık ateşte, hiç su eklemeden 2 saat kadar pişirip, sıcak olarak servise sunun.

    Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur...




  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 5.595, Level: 48
    Points: 5.595, Level: 48
    Level completed: 23%,
    Points required for next Level: 155
    Level completed: 23%, Points required for next Level: 155
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    hüzünyılı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    153
    Points
    5.595
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart Cevap: Annemin Etli Güveci

    Çok severim bu yemeği..
    mmm nefis olmuş elinize sağlık..:D

  3. #3
    ***
    DIŞARDA
    Points: 60.713, Level: 100
    Points: 60.713, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    ArzuNur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    9.488
    Points
    60.713
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    27

    Standart Cevap: Annemin Etli Güveci

    Alıntı hüzünyılı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok severim bu yemeği..
    mmm nefis olmuş elinize sağlık..:D
    Sağol, teşekkür ederim. Afiyet olsun

    Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur...




Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •