NE EDERSİN KENDİNE EDERSİN KENDİ KENDİNE...
İsrail, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırdıİsrail güçlerinin, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya müdahale etti.
SAAT: 10.58 - YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDA KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından Yunanistan Dışişleri Bakanlığında kriz masası oluşturuldu.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Yunanistan'ın İsrail Büyükelçisine, yetkili makamlardan askeri operasyon hakkında açıklama talep etmesinin istendiği kaydedildi.
Gemilerdeki Yunan vatandaşlarının güvenliği hakkında bilgi istendiği, vatandaşların güvenlikleri için tüm önlemlerin alınmasının gerekliliğine dikkat çekildiği belirtilen açıklamada, Dışişleri Bakanlığının tüm gelişmeleri yakından takip ettiği ve bütün gerekli girişimlerde bulunacağı bildirildi.
SAAT: 10.57 - KONSOLOSLUK ÖNÜNDE İSRAİL BAYRAĞI YAKILDI
İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan yaklaşık 2000 kişilik protestocu grup, Taksim'de 12:30'da yapılması planlanan mitinge gitmek üzere buradan ayrıldı. Protestocular, konsolosluk önünde İsrail bayrağı yaktı.
İsrail'in Gazze'ye insanı yardım götüren Mavi Marmara isimli Türk gemisine yönelik saldırıların ardından İsrail Başkonsolosluğu önündeki protestolar aralıksız sabaha kadar sürdü. 10 kişinin hayatını kaybettiği öne sürülen saldırıları protesto etmek isteyen binlerce kişi konsolosluk önüne akın etti.
Burada İsrail aleyhine sloganlar atarak saldırıları kınayan gruplar, gemidekiler için el açıp dua etti. Kuran-ı Kerim okudu. Grup öğle saatlerinde Taksim Meydanı'nda yapılacak mitinge katılmak üzere konsolosluk önünden harekete geçti. Konsolosluk önünden ayrılmadan önce İsrail bayrakları yakıldı.
Grup Büyükdere Caddesi üzerinden Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, yol boyunca uzun kuyruklar oluşturdu. Grubun yürüyüşe geçmesiyle trafik, polis ekipleri tarafından durduruldu. Yürüyüşünü sürdüren kalabalık Zincirlikuyu Mezarlığı önünden Taksim istikametine yürüyüşünü sürdürüyor.
Grup, 'Kahrolsun İsrail', 'Filistin'e selam direnişe devam', 'Gemilere selam direnişe devam', 'Mehmetçik İsrail'e' sloganları eşliğinde yeni katılımlarla yürümeye devam ediyor.
SAAT: 10.55 - 'TÜM YOLCULAR DEDEKTÖR VE X RAY'DEN GEÇTİ, SİLAH YOKTU'
Gümrük Muhafaza Müdürlüğü yetkilileri Antalya'dan hareket ederek Gazze'ye insanı yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara adlı yolcu gemisine binen kişilerin tamamının, gemiye alınmadan önce dedektörlerle aranıp, X Ray cihazlarından geçirildiğini söyledi. Yetkililer, "Tüm yolcular dedektörler ve X Ray cihazından geçerek gemiye bindi. Kayıtlarımızda her hangi bir şey yok. Görevlilerimizden bize intikal eden her hangi bir olay yok. İstanbul'dan 42 yolcu vardı, buradan 504 yolcu alındı. Yolcular ve çantaları kapı dedektörleri ve XR'lerden geçerek alındı. Bize intikal eden, kayıtlarımıza geçen bir silah yok. Mavi Marmara'da şüphe uyandıracak her hangi bir olumsuz durum yoktu. Zaten İstanbul'dan geliyordu. Memurlarımızın şüphelendiği bir durum olmadı. Olsaydı idareye rapor ederlerdi." dedi.
SAAT: 10.55 - İRLANDA DIŞİŞLERİ BAKANI: SALDIRIDAN ENDİŞELİYİZ
İrlanda Dışişleri Bakanı Micheal Martin, Gazze'ye yardım götüren Türk gemisine İsrail komandolarının saldırmasından ciddi endişe duyduklarını bildirdi.
Martin, İrlanda Dışişleri Bakanının Gazze'ye yardım konvoyu gemilerindeki 8 İrlanda vatandaşının da durumunu belirlemeye çalıştıklarını ifade etti. Martin, İrlanda vatandaşlarını hangi gemide olduğu konusunda ise daha fazla bilgi vermedi.
SAAT: 10.53 - LİVNİ'DEN HÜKÜMETE AĞIR ELEŞTİRİ
İsrail'in Kadima Partisi lideri eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, İsrail askerlerinin Gazze'ye giden gemilere saldırısının ardından Türkiye ile yaşanan diplomatik kriz için yardım teklifinde bulundu. Livni, yaşanan krizin aşılmasında Dışişleri Bakanı Avigdor Leiberman ve Savunma Bakanı Ehud Barak'a yardım edebileceğini bildirdi.
Kadima Partisi'nden Kadima konseyi Başkanı Haim Ramon da Başbakan Benjamin Netanyahu hükümetine Gazze'ye gelen gemiler konusunu idare edememekle suçladı.
Halen Kanada'da bulunan Netanyahu'nun, bu hafta içinde Washington'da ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi bekleniyordu. Aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Lieberman ile koalisyon ortağı olan Netanyahu'nun hükümeti, Türkiye ile daha önce yaşanan "alçak koltuk" krizinden dolayı muhalefetin sert tepkisine maruz kalmıştı. İsrail yönetimi, acemilikle ve diplomasiyi bilmemekle suçlanmıştı. SAAT: 10.53 - İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ DIŞIŞLERİ'NDEN AYRILDI
"Gazze gemileri"ne düzenlenen kanlı baskın üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan İsrail Büyükelçisi Gaby Levy, Bakanlıktan ayrıldı.
zaman
NE EDERSİN KENDİNE EDERSİN KENDİ KENDİNE...
Allah yardımcıları olsun
Rabbim tüm zalimlerin cehennemde yanacağına söz vermiştir..
Seni çok Özledim Annem
İNSANLIK SUÇU
İsrail, Filistin'e insani yardım götüren gemilere uluslararası sularda saldırı gerçekleştirdi.. 33 ülkeden 600 sivilin yer aldığı gemilere yapılan baskın sonucu İsrail'in resmi rakamlarına göre 9 kişi hayatını kaybetti.
El Cezire Televizyonu'nun yayınına göre ölenlerin Türk olduğu duyuruldu. Gemilere yapılan baskından sonra 3'ü Türkiye, 2'si Yunanistan ve 1'i İrlanda bayraklı gemiler Gazze yakınındaki Aşdod Limanı'na çekildi.
Görüntülerin saniye saniye kaydedildiği baskın gün boyu tüm dünyada büyük ses getirdi. Bir çok ülke İsrail'i kınadı. İsrail "Gelenler Teröristti" şeklinde kendini savunsa da baskının uluslararası sularda yapılması İsrail'in haksızlığını ortaya koyuyor.
Ve Bugün...
Bugün ulusal basına baktığımızda gazetelerin manşetlerinde bu olaya yer verildi ve yaşanılanlar kınandı. Savaş çığırtkanlığı yapan gazeteler bile oldu.
İSRAİL İNSANLIĞA KURŞUN SIKTI
(Diplomasi tarihinde dünya kamuoyuna karşı bu kadar saygısız, şımarık ve ahlaksızca terör uygulayan ikinci bir yapı (devlet, örgüt, kuruluş, eşkıya veya birey) olmamıştır. Uluslararası ilişkiler tarihinde terör kavramını en iyi açıklayan olaylar nedense hep İsrail marifetiyle ortaya çıkmıştır. Masum sivilleri bombalamak, çocuk, kadın ve ihtiyarları öldürmek… Bu son olay terörü de aşan insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.
Bu olayın uluslararası hukuk, uluslararası ilişkiler, insan hakları ve insani değerler açısından küresel etkileri olacak sonuçları doğurmuştur. Öncelikle şunu vurgulamalıyım ki dünyanın nadir barış alanlarından biri olan açık denizlerde hem de insani yardım taşıyan konvoya saldırmak hukuk, insanlık ve ahlak sınırlarını çiğnemektir. Bu nedenle, İsrail açıkça uluslararası deniz hukukunu ihlal etmiştir. Buna ek olarak masum, sivil vatandaşlara karşı silah kullanarak uluslararası hukuku da çiğnemiştir. Bu nedenle, dünya barışının temeli olan uluslararası hukuku ihlal eden bu şiddet odaklı yapılanmaya küresel kuruluşlar, dünya barışından sorumlu büyük güçler ve demokratik ülkeler çok şiddetli tepki göstermelidirler.
Diğer önemli bir sonucu ise insani yardım ve insanlık değerlerine olan olumsuz etkileridir. İsrail"in bu saldırısı insanlığın en önemli kazanımları olan insan hakları, insani yardım, vicdan ve ahlak gibi son asırlarda gelişen evrensel değerleri yok etmeye yönelik gayri insani ve gayri ahlaki bir girişimdir. Bu saldırıda öldürülen insan hakları aktivistleri değil, aslında insanlık ve insanlık değerleridir. İsrail dünyadan aynı sertlikte bir tepki görmez ise bundan sonra dünyanın herhangi bir çatışma bölgesinde insanlık adına insani yardım sağlayan kuruluşların can ve mal güvenliği sağlanamaz. Dolayısıyla uluslararası yardımlaşma ve dayanışma da insan topluluklarının gücünü aşan bir teröre kurban edilmiş olacaktır. Son yarım asırda insanlık acılarının dinmesinde hızlı yardım sağlayan sivil ve insani yardım hareketleri böylece tarihe karışmış olacaktır. Devlet terörizmi insanlığı ve insanlık değerlerini teslim alacaktır. Bu nedenle, bu saldırı ile insanlığa karşı suç işlemiş olan israile, dünya kamuoyu insanlık adına büyük bir tepki vermelidir.
Bu saldırının en çok etkileyeceği alan ise şüphesiz israilin uluslararası politikası olacaktır. Bazı aşırı milliyetçi Yahudi lobilerinin etkisiyle bu olayı “one minute”, “alçak koltuk krizi” ve “askeri işbirliğinin azalması” gibi Türkiye-israil ilişkilerine indirgemek art niyettir, olayı doğru okumamaktır. Zira bu konvoyda Nobel Ödüllü İrlandalı Mairead Corrigan Maguire, Avrupalı parlamenterler, soykırımdan kurtulmuş Yahudiler dâhil Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika"dan 50 ülke vatandaşı bulunmaktadır. Bu nedenle, israilin bu küstah saldırısı Türkiye ya da Müslümanlara değil tüm dünyaya olmuştur.
Bu ahlakdışı ve insanlık dışı saldırı ile israil bölgede ve dünyada diplomatik yalnızlığa itilecektir. İsrail başta ilk 10 ticaret ortağından ve bölgedeki tek müttefiki olan Türkiye ile diplomatik ilişkilerini sonlandıracak bir eylem yapmıştır. Buna ek olarak ticaretinin neredeyse yarısını yaptığı Avrupa ile gelen tepkilere bakılırsa siyasi ilişkileri ciddi anlamda zedelenmiştir. Daha doğrusu demokrasi olan ve insan haklarına bağlı her ülke ile bundan sonra ciddi sorunlar yaşacaktır. Bu ahlakdışı saldırının detayları ortaya çıktıkça dünyanın tepkisi de o oranda şiddetlenecektir.) nezir akyeşilmen den alıntı