1 Paket spagetti (çubuk makarna)
1 Adet patlican
2 Adet sogan
5 Dis sarmisak
4-5 Adet iri domates
1 Adet çarliston biber
1 Avuç sihay zeytin
2 Çorba kasigi kapari
1 Çay kasigi feslegen
5 Çorba kasigi siviyag
Tuz


Hazirlanisi

  • Makarnayi tuzlu suda haslayin.
  • Patlicanlari alaca soyup küp seklinde dograyin.
  • Aci suyunu çikarmak için tuzlu suda bekletip suyunu süzün ve kurulayin.
  • Siviyagi tavada kizdirip, patlicanlari ilave ederek kizartin.
  • Soganlari ince ince dograyip, dövülmüs sarmisakla birlikte siviyagda kavurun.
  • Domateslerin kabuklarini soyup küp seklinde dograyin ve kavrulmakta olan sogana ekleyin.
  • Kizarmis patlican, ince dogranmis biber, çekirdekleri çikarilmis zeytin ve kapariyi ilave edin.
  • Tuz ekleyip kapagi kapali olarak birkaç dakika pisirin.
  • Makarnayi süzün ve hazirladiginiz patlicanli sosla karistirip servis tabagina alin.
  • Dilerseniz domates dilimleri ve maydanoz yapraklari ile süsleyip sicak olarak servis yapin.