2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Reçel yaparken bunlara dikkat

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 39.109, Level: 100
    Points: 39.109, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Günışıgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye

    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Yer
    memleketim (sivas) yaşadığım yer (istanbul)
    Mesajlar
    6.281
    Points
    39.109
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    23

    Reçel yaparken bunlara dikkat

    Reçel kaynatılacağı zaman mümkün olduğu kadar taze ve olgun meyvalardan seçilmeli, bunlardan en ufak bir çürük bulunmamalıdır. Reçel kaynarken tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Reçelin üstünde kaynarken oluşan köpükler, kaynama bittiği zaman sıcak suya batırılmış madeni bir süzgeçle alınmalıdır. Reçelin çok köpürmesini istemeyen kimseler, reçel kaynarken içine çok küçük bir parça tereyağ atmakla bunu önleyebilirler. Reçel kıvama geldikten sonra, çabuk bozulmaması için, sıcak ve iyice kurulanmış kavanozlara, ağzına kadar doldurulmalı ve üzeri hava geçirmeyen bir kağıt veya naylonla örtülmelidir. Reçel kaynatılırken şeker miktarı ne çok fazla, ne de az olmamalıdır. Her iki halde reçel sulanarak bozulur veya kaynatıldıktan kısa bir süre sonra bozulur, şekerlenir, küflenir. İçi dolu reçel kavanozları çok sıcak olmayan havadar bir yerde korunmalıdır. reçel kaynatılırken şurubun kıvama gelip gelmediği, küçük bir tabak içindeki soğuk suya, şuruptan birkaç damla damlatmakla anlaşılabilir. Şurup damlaları suyun içinde yayılmayıp top top durursa kıvama gelmiş demektir. Şeftali Reçeli Çekirdekleri çıkartılmış 1 kg. şeftali, 1,5 kg. toz şeker, 4 bardak su, 2 yemek kaşığı limon suyu. Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılmış ve dilimlere ayrılmış şeftalileri içinde su olan bir kaba alın. Ayıklama bitince tencereye şeker ve suyu koyun. Orta hararetli ateşte önce şeker eriyinceye kadar daha sonra da harlı ateşte kaynatın. Buna; sudaki şeftalileri, süzdükten sonra ilave edin. Reçel koyulup kıvama gelinceye kadar kaynatmaya devam edin ve limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatın. Kavanozlara koyup, ağızlarını folyo kağıt ile kapatın. reçel soğuduktan sonra kapaklarını kapatıp kaldırın.

    Kadın ve Aile


  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 4.016, Level: 40
    Points: 4.016, Level: 40
    Level completed: 33%,
    Points required for next Level: 134
    Level completed: 33%, Points required for next Level: 134
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    leyla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Apr 2010
    Yer
    dünyadan:)
    Mesajlar
    66
    Points
    4.016
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    16

    Standart Cevap: Reçel yaparken bunlara dikkat

    şimdi olsa da yesek canım reçel çekti ... Köpüksüz taze

Benzer Konular

  1. Sağlık Konusunda - Bunlara dikkat edin !
    By ArzuNur in forum Herşeyin başı sağlık !
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 25.10.09, 21:22
  2. Diyet yaparken nelere dikkat etmeli!
    By ArzuNur in forum Diyet
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27.06.09, 22:54
  3. Ayakkabı alırken bunlara dikkat!
    By ArzuNur in forum Herşeyin başı sağlık !
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 22.05.09, 22:25
  4. Bahar geldi, bunlara dikkat edin
    By Konyevi Nisa in forum Allerji
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09.05.09, 16:02
  5. Çocuk Doğduktan Sonra Bunlara Dikkat Edelim !
    By İslam-Gülü in forum İslam'da Aile hayatı,
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.11.08, 14:42

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •