N.F.K. Sözleri
  • Abdulhamid`i anlamak herşeyi anlamak olacaktır.
  • Diz çök ey zorlu nefs önümde diz çök.
  • İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal hamallık ki sonunda ne rütbe var ne de mal.
  • İşte iz geliniz toprak post Allah dost.
  • Beni kimsecikler okşamaz madem öp beni alnımdan; sen öp seccâdem.
  • İnsan bu su misali kıvrım kıvrım akar ya bir yanda akan benim diğer yanda Sakarya.
  • Zamanın çarkları sizi yürütüyor zamanın çarkları beni öğütüyor..
  • Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım.
  • Salaklık bulaşıcıdır.
  • Yol onun varlık onungerisi hep angarya. Yüz üstü çok süründün ayağa kalk Sakarya.
  • Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.
  • Zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
  • Kökünü beğenmeyen dal ve dalını beğenmeyen meyve olgunlaşmadan çürür.
  • Tereddüt edersen bacakların seni taşımaz. Yürüyeceğim de bas ve yürü!
  • Çile kapısından erişilecek dünyayı bilseydin yatağını yorganını satardın.
  • Cevabımın şiddetinden susuyorum!
  • Mâsum küçücük bir taşın beresi üzerine flaster yapıştırmak ne demek? Haklı koca bir güllenin yere sereceği leşinin üstünü örtecek kanlı kefenden ne haber?
  • Dün geçti bugünü düşünüyorum yarın var mı? Gençliğine güvenme ölenler hep ihtiyar mı?
  • Fikrin olduğu her yerde şiddet operatörün neşteri gibi bir nimet olmadığı yerde de kaatilin bıçağı şeklinde bir âfettir.
  • Fikirde sanatta anlayışta anlatışta buluşta tutuşta dağıtışta toplayışta ve nihayet yaşanmaya değer hayatın ölçülerini billûrlaştırma işinde dünyanın en büyük adamı olmak isterdim; nefsim için değil de sırf O'nun ümmetinden en hakîr ferde düşen liyakat payını ve üstünlük derecesini göstermek için...
  • Zamanı kokutanlar mürteci diyor bana; Yükseldik sanıyorlar alçaldıkça tabana.
  • Ölüm güzel bir şey budur perde arkasından haber güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber!
  • Rahminde cemiyetin ben doğum sancısıyım mukaddes emanetin dönmez davacısıyım !
  • Sizde olan tükenir onda olan sonsuz Feza sizin olsa ne yapacaksınız Onsuz.
  • Ölüm ölene bayram bayrama sevinmek var; Oh ne guzel bayramda tahta ata binmek var!..
  • Felsefe; çürük cevizlerle dolu bir denizde sağlam cevizi aramaktır.
  • Anladım işi sanat Allah'ı aramakmışHakikat bu gerisi yalnız çelik-çomakmış.
  • Gaye tek ölmemek.
  • İnsan üç beş damla kan ırmak üç beş damla su: Bir hayata çattık ki hayata kurmuş pusu
  • Büyük randevu... Bilsem nerede saat kaçta?
  • Tabutumun tahtası bilsem hangi ağaçta?
  • Bir kız öğrenciyi başını örttüğü için tahsil hakkından mahrum etmek İstiklal savaşı başlarında ve Maraş'ta düşmanlar tarafından başörtüsü çıkarılıp düşürüldüğü için başlayan milli şahlanışın ruhuna tükürmektir.
  • Zaman ancak armutları olgunlaştırır
  • Allah'ın on pulunu bekleyedursun on kul Bir kişiye tam dokuz dokuz kişiye bir pul...
  • Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa yaşasın kefenimin kefili karaborsa... (alıntı)