3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Peygamberimizden s.a.v On Nasihat

Share
    DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Dünyadan !!
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

Standart Peygamberimizden s.a.v On Nasihat

1-) Hergün okuyabildiğin kadar Kur'an oku, Peygamber (sav)'e de salatı çokca getir.

2-) Beş vakit namaz ile velevki iki rekat ta olsa gece ve kuşluk namazına devam et.

3-) Üzerine farz olan zekatı ver. Az da olsa hergün sadaka ver. Eğer verecek bulamaz isen bu vazifeyi güzel söylemekle yerine getir. Ramazan orucu ile beraber her ayda üçgün oruç tut.

4-) ALLAH'ın sevdiklerinden olmak istemez misin? Peygamber'in Muhammed (sav)'i, O'nun Ailesini sev, anne ve babaya iyilik yap.

5-) Sen:" Ya Rabbi, Ya Rabbi" deyipte, ALLAH'ın: "Evet Ey kulum, iste istediğin verilir" dediği kimselerden olmak istemez misin? Ohalde yiyeceğini temizle ki duan kabul olsun. İnsanlara kendinden daha insaflı ol. İnsanlara güzel ahlakla davran.

6-) Duası kabul edilenlerden ve Kıyamet günü sayfası nurla parlayanlardan olmayı istemez misin? Kalbini temizle, "La İlahe İll" zikrini çok yap, günahlarına, mü'min erkek ve mü'min kadınlar için tevbe ve istiğfar yap. ALLAH'ı hatırlamaktan habersiz olanlardan olma.

7-) ALLAH'a hamdeden, şükreden, O'na yakın olanlardan olmak istemez misin? Şu var ki kul: El-Hamdülillah, derse, ALLAH: " Kulum Bana hamdetti, Bana şükretti" der. Ohalde: el-Hamdülillahi ve Selamün ala İbadihillezinestafa" zikrini çokça yap.
    ALLAH 'a şükredenlerden ve ALLAH'ın neslini islah ettiği kimselerden olmayı istemez misin? Ohalde şu iki ayetteki duaya devam etmelisin:
    a) " Rabbim, bana ve anama, babama lutfettiğin nimete şükretme, Senin beğeneceğin faydalı bir iş yapmamı gönlüme ilham eyle ve Rahmetinle beni iyi kullarının arasına koy". (Neml:19).
    b-) " Rabbim beni, bana ve anama, babama verdiğin nimete şükretmeye razı olacağın yararlı işleri yapmaya sevkeyle, benim için neslimden de salahı devam ettir. Ben Sana yöneldim, Sana teslim oldum." (Akaf:15).

9-) Hem dünyanı hem ahiretini toplayan şeyi sana göstereyim mi? Ohalde ALLAH'ın emirlerini gücün yettiği kadar yerine getirmeye çalış: " Ey insanlar, ruku edin, secde edin, Rabbinize ibadet edin, hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz. " (Hac:77).

10-) Bütün herşeyin özünü göstermemi ister misin? " ALLAH'a inandım de, sonra da dosdoğru istikamet üzere ol

KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR ''

Seni çok Özledim Annem

DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 4,9%
    Overall activity: 4,9%
    Achievements
    Zümrüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Yer
    ıstanbul rize
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    24

Standart Cevap: Peygamberimizden s.a.v On Nasihat

çok tşk ederim nisacım yapmamız gerekenler

Mecnun Misali Leylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama.
    Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ Değil Mevlâ’dır Hep…

DIŞARDA
    Level completed: 44%,
    Points required for next Level: 113
    Level completed: 44%, Points required for next Level: 113
    Achievements
    reyyan nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MODERATOR
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    17

Standart Cevap: Peygamberimizden s.a.v On Nasihat

-) ALLAH'a hamdeden, şükreden, O'na yakın olanlardan olmak istemez misin? Şu var ki kul: El-Hamdülillah, derse, ALLAH: " Kulum Bana hamdetti, Bana şükretti" der. Ohalde: el-Hamdülillahi ve Selamün ala İbadihillezinestafa" zikrini çokça yap.
    ALLAH 'a şükredenlerden ve ALLAH'ın neslini islah ettiği kimselerden olmayı istemez misin? Ohalde şu iki ayetteki duaya devam etmelisin:
    a) " Rabbim, bana ve anama, babama lutfettiğin nimete şükretme, Senin beğeneceğin faydalı bir iş yapmamı gönlüme ilham eyle ve Rahmetinle beni iyi kullarının arasına koy". (Neml:19).
    b-) " Rabbim beni, bana ve anama, babama verdiğin nimete şükretmeye razı olacağın yararlı işleri yapmaya sevkeyle, benim için neslimden de salahı devam ettir. Ben Sana yöneldim, Sana teslim oldum." (Akaf:15).

ÇOK GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN