Sûbhaneke Allahümme We Bihamdik: bu makamı cemin ifadesi bir sözdür; (sûbhaneke) Şu varlık içinde sana şerik koşulabilecek hiçbir şey yoktur; sen zatında sıfatlarında ve icraatında teksin ne benim ef`alim ne de kâinatta cereyan eden hadiseler senden başkasına verilemez. İşte ben böyle bir şirk düşüncesine sırtımı dönüyor seni tesbih ve takdis ediyorum demektir. (we bihamdik) Hamd yalnızca sana mahsus anlamına gelir.Sûbhaneke sözünde Cenab-ı Hakk`ı bütün noksanlıklardan tenzih ederek vahidi tecelliye karşı tam bir ubudiyet ortaya koyma manası böyle bir tenzih ifadesinden sonra gelen 'we bihamdik'le insan ben bu manayı ihata edemem ama sen bana bunu duyuruyorsun. Zira sen bunları bana duyurmazsan ben duyup hissedemem öyleyse ben seni bir taraftan tesbih, aynı zamanda hamd ile medyuniyet ve şükranlarımı da sadece sana takdim ederim demektir. (we tebarake`smük) Senin ismin bereket kaynağıdır. Benim gibi boynu tasmalı, ayağı prangalılara, o engin hazineden bir şeyler versen ne çıkar! Zira sen, seni inkar edip, şirke koşanlara bile nice nimetler bahşediyorsun. Ben de bütün günah ve inhiraflarıma rağmen, sana teveccüh ederek senin bereket kaynağı mübarek ismine sığınıyor ve alvar imamı edasıyla " Kerem kıl, kesme sultanım keremin binevalerden, kerem kesmek yakışır mı keremkane gedâlerden " diyerek huzurunda inim inim inliyorum demektir. Selam ve dua ile.

Sükûtun Çığlıkları