Ve Ümmü Seleme: Peygamber(S) et-Tûr Sûresi'ni okudu, dedi.
40-.......Bize Seyyar ibn Selâme tahdîs edip şöyle dedi: Ben ba*bam ile beraber Ebû Berze el-Eslemî'nin yanma girdim, ve ona na*mazların vakitlerini sorduk. Bunun üzerine Ebû Berze şöyle dedi: Peygamber (S) öğleni güneş semânın ortasında batıya meylettiği za*man kılardı. İkindiyi de (öyle bir saatte kıldırdı ki), insan Medîne'-nin en uzak yerine (gidip evine) dönerdi de güneş henüz dipdiri olurdu. Ebu'l-Minhâl Seyyar ibn Selâme: Ebû Berze'nin akşam namazı hak*kında söylediğini unuttum, dedi. Ebû Berze dedi ki: Peygamber yat*sı namazını gecenin ilk üçte birine kadar geri bırakmakta be's görmezdi; yatsı namazından evvel uyumayı ve yatsı namazından sonra da oturup konuşmayı sevmezdi. Sabah namazını kıldırır, namazdan ayrılınca insan yanında oturanı tanırdı. Sabah namazının iki rek'a-tında -yâhud ikisinden birinde- altmış âyetten yüz âyete kadar Kur'-ân okurdu.
41-.......Bize İbn Cureyc haber verip şöyle dedi: Bana Atâ ha*ber verdi. O, Ebû Hureyre'den şöyle derken işitmiştir: Her namazda Kur'ân okunur. Rasûlullah'ın bize işittirdiklerini biz de sizlere işitti*riyoruz. Bizden gizlice okuduklarını, biz de sizlerden gizli okuyoruz.
Ümmü'I-Kur'ân'dan başka bir şey okumazsan sana yeter. Daha zi*yâde okursan daha hayırlıdır.