İbnu Umer yemeğe başlar idi. Ebu'd-Derdâ da: İnsanın namaza, kalbi fariğ olarak yönelebilmesi için,
evvelâ kendi ihtiyâcına yönelmesi, fıkhının kemâlindendir, demiştir.
64-....... Hişâm şöyle demiştir: Bana babam Urve tahdîs edip şöyle dedi: Ben Âişe'den işittim, Peygamber (S): "Yemek konuldu*ğu ve namaz da ikaamet edildiği zaman, yemeğe başlayınız" buyur*muştur.
65-.......(Enes -R- şöyle demiştirRasûlullah (S) şöyle buyur*du: "Akşam yemeğiniz önünüze konulduğu vakit, akşam namazını kılmadan yemeğe başlayınız; acele edip de yemeğinizi bırakmayı*nız
66-.......İbn Umer (R) şöyle demiştir: Rasûlullah (S): "Sizden her birinizin yemeği konulduğu ve namaz da ikaamet edildiği zaman, yemeğe başlayınız. Yemekten fariğ oluncaya kadar acele etmesin" buyurdu.
İbnu Umer, önüne yemek konulur, ötede namaz ikaamet edilir*di; hattâ imâmın kıraatini işitir olduğu hâlde yemeği bırakıp da na*maza gitmezdi.
Zuheyr (ibnu Muâviye) ile Vehb ibn Usmân, Mûsâ ibn Ukbe'-den; o da Nâfi'den olmak üzere söylediler: İbn Umer şöyle demiştir: Peygamber (S) şöyle buyurdu: "Sizlerden her biriniz yemek üzerin*de bulunduğu zaman namaz ikaamet edilmiş olsa bile işini bitirince*ye kadar acele etmesin ". Bu hadîsi İbrâhîm ibnu'l-Munzir, Vehb ibn Usmân'dan rivayet etti. Bu Vehb ise Medîneli'dir.