2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Dünya Nimetleri ve Ölçüler

Share
    DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Dünyadan !!
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

Standart Dünya Nimetleri ve Ölçüler

Dünya Nimetleri ve Ölçüler
    Zaman darlığından dolayı zaruri olanları ve mutlaka yazılması gerekenleri özet olarak yazdım ve gönderdim. Nasip olursa daha sonra ayrıntılı bir şekilde yazıp gönderirim. İslâm küfrün zıddı olduğu gibi, ahiret de dünyanın zıddıdır. Bunların bir araya gelmesi söz konusu değildir.
    Dünyayı terk etmek iki türlü olur: Zorunlu olanlar dışında bütün mübahlarıyla (yapılıp yapılmamasında bir günah ya da sevap olmayan işlerle) birlikte dünyayı terk etmektir. Bu ise dünyayı terk etmenin iki kısmının en yüce olanıdır. Diğeri ise dünyadaki mübahlardan faydalanmakla birlikte, haramlarından ve şüphelilerinden sakınmaktır. Bu kısım da aynı şekilde özellikle bu zamanda çok değerlidir.

Gökyüzünü arşla kıyaslarsak aşağı düşer
    Toprakla kıyaslarsak ne kadar yüksektir!
    Zinet eşyası takıp takıştırmak, ipek ve benzeri şeyleri giymek gibi dinin (erkekler için) haram kıldığı hususlardan kesinlikle kaçınmak gerekir. O dinin kaynağına salât ve selam olsun. Altın ve gümüş kapların süs ve ziynet eşyası olarak saklanmasında bir sakınca yoktur, hatta kısmen buna müsaade de vardır. Ancak bu kapların herhangi bir şekilde kullanılması haramdır. Su içmek, yemek yemek, koku koymak, sürmedanlık ve benzeri şekillerde kullanmak bu haram kapsamına girer.

Sözün özü, Cenab-ı Hak mübah dairesinin alanını gerçekten çok geniş tutmuştur. Bu sınır öylesine geniştir ki, mübahlardaki fayda ve lezzetler haram olanlardakine göre çok daha fazladır.
    Bununla birlikte mübahların kullanılmasında Cenab-ı Hakk’ın rızası varken, haramların kullanılmasında gazabı vardır. Sağlıklı bir akla sahip olan kişi, haram olan lezzetin yerini tutacak mübah lezzet varken, Mevlâsının öfkesine sebep olacak fani lezzeti tercih etmez.
    Allah Tealâ hem size hem bize Efendimiz s.a.v.’e tâbi olma konusunda istikamet ihsan eylesin. Muamelelerde her zaman takva ve verâ sahibi alimlere müracaat etmek, onlardan açıklama istemek ve fetvalarının gereğince amel etmek gerekir. Çünkü kurtuluş yolu dinin gereklerine göre yaşamaktadır. Dinin sınırları dışında kalan her şey bâtıl ve değersizdir.
    “Gerçeğin dışında sapıklıktan başka ne var?” (Yunus, 32)

Mektubat-ı İmam Rabbanî k.s.’den

Seni çok Özledim Annem

DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 75,0%
    Overall activity: 75,0%
    Achievements
    MaHiR 01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Bir Boğaz yedi tepe
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Cevap: Dünya Nimetleri ve Ölçüler

Ellerin dert görmesin, emeğine sağlık.
    Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.
    13.Asrın Müceddidi
    BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ