DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Ruh çagirmak.
Ruh çagirmakSual: Bazi medyumlar, Kaybolan seyleri ve basiniza gelecekleri de biliyoruz diyorlar. Medyum, fincanla ruh çagirirken Falancanin ruhu gel diyor. Su, söyle mi? gibi bir soru sorunca, fincan, evet veya hayir yazili tarafa yahut harfler üzerinde dolasarak hareket ediyor. Böylece sorulan seye cevap verilmis oluyor. Bazen isabet ettigi de görülüyor. Bunun sebebi nedir?
CEVAP
Kur'an-i kerimde, gaybi Allah’tan baskasinin bilemeyecegi bildiriliyor. (Cin 26)
Gayb, duyu organlari ile veya hesap ile, tecrübe ile anlasilmayan sey demektir. Birisinin altinlari çalinir. Medyuma, ruhçuya veya cinci denilen kimselere gidilir. Bunlar, çalani tarif eder. Bazen isabet ettigi de olur. Çalinan sey, bize göre gayb ise de, çalana ve onu gören baskalarina göre gayb degildir. Onu çalani bir cin görmüsse, cin çalani tarif eder ve bulunur. Cin gaybi bilmis olmaz. Ruh çagiriyoruz denildiginde de gelen cindir. Cin de gelecegi, gaybi bilmez. Bilmedigi Kur'an-i kerimde yazilidir. (Sebe 14)
Cin, gaybi bilmedigi gibi, melek, hatta Peygamber de bilmez. Ancak Allahü teâlâ bildirirse, elbette onlar da bilir. (Cin 27)
Peygamber efendimizin devesi kaybolunca, münafikin biri (Cennetten, Cehennemden bahsediyor. Halbuki kaybolan devesinin yerini bile bilmiyor) dedi. O anda Allahü teâlâ, devenin nerede oldugunu Resulüne bildirdi. Peygamber efendimiz, yulari bir agaca takilmis oldugu halde deveyi görüp tarif etti. Gittiler, tarif edilen yerde buldular. (M. Kâinat)
Birgivi Vasiyetnamesi’ndeki (Bir kimse, ben çalinanlari, kaybolanlari ve bunlarin yerlerini bilirim dese, diyen de, buna inanan da kâfir olur. "Bana cin haber veriyor, onun için biliyorum" derse yine kâfir olur. Çünkü cin de gaybi bilmez. Gaibi yalniz Allah bilir) yazisini Kadizade söyle açikliyor:
(Gaybi, Allahü teâlânin vahy ve ilham ettikleri de bilir. Cin gaybi bilmez. Fakat cin, ben evliyadan duydum ki söyle imis derse, küfür olmaz. Ancak cinler yalan söyledikleri için onlar biz duyduk deseler de inanmamalidir. Allahü teâlâ vahy yolu ile Peygamberlere gaybi bildirdigi gibi, ilham yolu ile de evliyaya ve müminlere de bildirir.)
Allahü teâlâ gaybi Peygamberine, evliyasina ve diledigine bildirir. Evliyanin kerametleri çok görülmüstür. Mesela Hz. Ömer’in, Medine’den Iran’daki ordusunu görüp, kumandanina (Daga çekil daga) dedigi meshurdur. Evliyanin ruhlari da yardim eder. (Sevahid-ün-nübüvve)
Ruh çagiranlar, ölenin ruhu geliyor diye milleti kandiriyorlar. Kâfirlerin ruhlari hapsedilmistir. Gelmeleri mümkün degildir. Müslümanlarin ruhlari ise, fasiklarin, kâfirlerin çagirmasi ile gelmez. Kâfirlerin ruhlari hapis oldugu için rüyada bile görülmezler. Seytan onlarin sekline girip görünür. (Miftah-ül-Cenne)
Ruhçularin ruh hakkindaki söylediklerinin hemen hepsi yalandir. Çünkü Kur'an-i kerimde insanlara ruh hakkinda çok az bilgi verildigi bildiriliyor. (Isra 85)
Ruhçular, fazla bir sey bildiklerini iddia ediyorlarsa, bu âyeti inkâr olur. Imam-i Rabbani hazretleri, tenasühe inananin kâfir olacagini bildiriyor. (C.2, m.58)
Kötülerin halleri
Dine aykiri birçok hareketleri bulunan, kötü kimselerden de olaganüstü bazi haller görülebilir. Böyle kimseleri makbul biri zannetmemelidir! Günümüzde böyle harikulade halleri görülen kimselere hemen evliya diyorlar. Belki bunlarin çogunun imani bile yoktur. Evliya olan kimse, keramet göstermeye utanir.
Muhammed Masum Serhendihazretleri buyuruyor ki:
(Baskalarinin düsündüklerini kesfetmek, kaybolan seylerden haber almak ve ettikleri dualarin kabul olmasi gibi Allahü teâlânin âdeti disinda böyle seylerin bir insanda hasil olmasi, o kimsenin velî oldugunun alameti degildir. Bunlar, istidrac sahiplerinde de hasil olur. Riyazet çekerek nefslerini parlatan kâfirlerde de hasil olur. Bazilarinda riyazet çekmeden de hasil olmaktadir. Evliya olmak için riyazet çekmek sart olmadigi gibi, keramet göstermek de sart degildir. Fakat riyazet çekmek, harikalarin çok olmasina yardim eder. Peygamberlerden baska herkesin son nefesi süphelidir. Bu bakimdan imansiz ölmekten çok korkmak gerekir.) [Mektubat-i Masumiyye m. 182]
Allahü teâlâ, her seyi bir sebep altinda yaratmaktadir. Bu sebeplere is yapabilecek tesir, kuvvet vermistir. Insanlarin bütün hareketleri, isleri, Allahü teâlânin âdeti içinde meydana gelmektedir. Allahü teâlâ, sevdigi insanlara ikram olsun diye, azili düsmanlarini da aldatmak için âdetini bozarak, bunlar vasitasi ile sebepsiz seyler yaratiyor. Bu harikulade haller bes çesittir:
1- Enbiyadan meydana gelene Mucize denir.
2- Evliyadan meydana gelene Keramet denir.
3- Evliya olmayan müslümanlardan meydana gelene Firaset denir.
4- Fasik veya günahi çok olan müslümanlardan meydana gelene Istidrac denir.
5- Kâfirlerden zuhur edene Sihir denir.
Kötü kimselerden ve gayri müslimlerden meydana gelen olaganüstü hallerden dolayi onlari iyi bir kimse zannetmemelidir!
Cinlerin etkisi
Cin, insanin içine girebilir. Bu husus hadis-i serifle sabittir. Insanin his ve hareket sinirlerine tesir ederek, hareket ve ses hasil ederler. Insanin, bu kendi söz ve hareketinden haberi olmaz. Böylece vaktiyle Roma’da ve Peste’de ve Türkiye’de konusan çocuk ve hastalar görülmüstür. Bunlari konusturan cin, uzak ülkelerdeki veya eski zamanlardaki seyleri söylediklerinden, bazi kimseler, bu çocuklarin iki ruhlu oldugunu veya baska insanin ruhunu tasidigini sanmislardir. Bunun yanlis oldugunu dinimiz açikça bildirmektedir.