duruma bagli...evli ise, evde oturmasi daha güzel....fakat dul, bekar ise...elbette calismasi güzeldir...örnek Hz. Hatice annemiz, iki defa dullandigi halde büyük bir is kadini idi...ama bir nokta var helal ortamda olmasi sart !
ÇALIŞMALI
ÇALIŞMAMALI
duruma bagli...evli ise, evde oturmasi daha güzel....fakat dul, bekar ise...elbette calismasi güzeldir...örnek Hz. Hatice annemiz, iki defa dullandigi halde büyük bir is kadini idi...ama bir nokta var helal ortamda olmasi sart !
ŞehadetBir Tutku Bir Özlem Bize !Ölüm Bir Son Değil Bir Diriliş Bize !
Aşkı ile Aşıklar....
Seni çok Özledim Annem
Bu devirde de öyle bir ortam bulmak cok zor.Yorumlarınız için Teşekürler
Elif olmak zordur
Çünkü elif olmak
Yuvarlak bir dünyada dik durmanın
Dik ve önde
Belki acıyla
Ama vazgeçmeden durmanın
Dünya ne kadar dönerse dönsün
Olduğu yerde kalmanın adıdır elif olmak
Kaç silah varsa elife çevrilir
Elif hep olduğu yerdedir
Silahlar patladığında ilk vurulan eliftir
Zordur elif olmak
Elif olmak hep vurulmaktır
Elif olmak yalnızca elif olmaktır
Ne B, ne T, ne S
Elif
Yalnızca elif
Elif demeden hiçbir şey denilemez
Ben elif dedim
Artık her şeyi söyleyebilirim...
Kesinlikle çalışmalı ve kimseye muhtaç olmadan ayakta durabilmeli.Çünkü bu toplumun okuyan,kendini geliştiren,kültürlü kadın olsun erkek olsun insanlara ihtiyacı var.Unutmayalım arkadaşlar bizi örnek alan bir sürü insan vardır etrafımızda başta aile fertleri,arkadaşlarımz,küçükle rimiz ve çevremiz.bunları unutmayarak iyi örnekler olalım ve bizim gibi insanların sayısını artıralım okuyarak ve uygun ortamlarda çalışarak.
Seni çok Özledim Annem
Üye
bence çalıçmalı hayat şartlarından dolayı bir kişinin calışması ile olmuyor birde cocuk var ise ev kira daysa çalışmasılazım. ben bir evhanımıyım çocuklarım küçük imkanım olsa neden olmasım.![]()
.
Kendi ayakları üzerinde durabilmesi için uygun ortamda çalışmalı diyorum..
Hazreti Fatıma çok merak etmişti:
-Benden de mi evvel girecek babacığım? diye sordu.
Hazreti Peygamberimiz:
-Senden de evvel girecek. İstersen git de bir tanış. O zaman sen de neden önce onun gireceğini öğrenirsin, buyurdular.
Hazreti Fatıma'nın o kadın hakkındaki merakı iyice artmıştı. Bir gün kadının evini sora sora buldu, kapısını çaldı. İçerden ihtiyar bir kadın sesi duyuldu:
-Kim o?
Hazreti Fatıma, kendisini tanıtıp görüşmek istediğini söylediğinde kadın:
-Canım sana feda ey Allah Resulünün kızı sizinle çok görüşmek arzu ederdim. Fakat dışarı çıkmadığım için ziyaretinize gelemedim. Kocamdan izin almadan size kapıyı açamayacağım. Sizden çok özür dilerim. Yarın gelirseniz içeri girmeniz için izin alır kapıyı açarım, görüşürüz, dedi.
Hazreti Fatıma geri gitti, kadın da meseleyi anlatıp kocasından izin aldı. İkinci gün kadınla görüşeceğine emin olarak gelen Hazreti Fatıma yanına Hazreti
Hasan'ı da alarak geldi. Kadının kapısını çalarak geldiğini bildirdi. Fakat kadın Hazreti Fatıma'nın yanınada bir çocuk bulunduğunun farkına varmıştı. Hazreti Fatıma'ya:
-Yanınızda bir de çocuk var. Ben yalnız sizin için izin almıştım. İçeri siz girebilirsiniz, fakat çocuk dışarıda kalır. İsterseniz yarın gelin onun için de izin alayım, beraber içeri girersiniz, dedi.
Hazreti Fatıma ikinci defa içeri giremeden geri döndü. üçüncü gün yanına Hazreti Hüseyin'i de alarak gitmişti. Kapıda yine aynı durumla karşılaşarak
Hüseyin'i içeri alamayınca geri dönmek zorunda kaldı. dördüncü gün hep birden gittiklerinde kadın kocasından hepsi için izin almıştı. İçeri girdiler. Hazreti
Fatıma bir de baktı ki, içerden kendisini karşılayan dışarda sesinden tanıdığı kadın değil. Genç ve güzel bir kadın... Hayretle sordu:
-Sizinle dışardan konuşurken sesiniz başka idi, şimdi başka, bu nasıl oluyor? dedi.
Kadın:
-Sizinle konuşurken sesim dışarı çıkmakta idi. Ben de sesimi yabancı erkek duyar da günaha girerim diye ağzıma taş parçası alarak konuşuyordum. Şimdi ise o taşı çıkardım, dedi.
Hazreti Fatıma'nın gözleri yaşarmıştı. Babasının neden cennete evvela bu kadının gireceğini söylediğini anladı.
Kadın Hazreti Fatıma (r.a.)'ya:
-Ey Allah Resulünün kızı! Acaba ben kocama karşı vazifemi ifa etmiş oluyormuyum? Allah beni kocama itaatsizlikten dolayı hesaba çeker diye korkuyorum, dedi.
Hazreti Fatıma babasının müjdesini bildirdi:
-Hayır! Sen bilakis babamın cennete ilk girecek kadın diye müjdelediği birisin. Hiçbir kadın sizin yaptığınızın onda birini bile yapamaz, dedi.
Ve cennete ilk girecek olan kadınla bir hayli sohbet ettikten sonra müsade isteyerek oradan ayrıldı.
değerli arkadaşlar bu kadın neden hz. hatice, meryem, fatıma, havva, safiye annelerimizden önce cennete giriyor sizce biraz düşünelim.
tabiki bu dereceye gelmesindeki en büyük sebep onun iffeti ve erkeklerle yüzleşmemeyi bırakın onların kendi sesini duymalarına dahi engel olmaya çalışmasıdır.
ben elbette kieşimin çalışmasnı istemezdim
calismalidir bence gunumuz sartlarinda gerekli uygun bir is olamli ama bu elbette..
çalışmaması daha hayırlıdır.ama hz hatiçe misalini bizlere gösterirler çalşımalıdır...hz hatiçe nasıl çalışmışdır acaba bu zamanda kadınlar için uygun ortamlar varmı burası çok önemli...illa dışarda çalışması gerekmez...Evin nafakası ançak erkeğe düşer..maalsef bu zaman şartları kadını evinden koparmışdır.......
........SEVDASI BÜYÜK OLMAYANIN EYLEMİDE BÜYÜK OLMAZ...........