“Erkegin suyu beyazdir. Kadinin suyu ise saridir. Ikisi birlesir ve erkegin menisi kadinin menisine üstün gelirse Allah’in izniyle çocuk erkek olur. Kadinin menisi erkegin menisine üstün gelirse çocuk Allah’in izniyle kiz olur” buyurdular. Yahudi: “Vallahi dogru söyledin! Sen gerçekten hak peygambersin” dedi ve ayrildi. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm: “Bu adam bana soracagini sordu. Ben bunlardan birsey bilmiyordum. Tâ ki Allah onlari bana bildirdi” buyurdular.” Müslim, Hayz 34, (315). 1941 -
Burada mükemmel bir mucize var!
Erkek kromzomları XY; Kadının ise XX şeklindedir. Bu hadiste kastedilen bu olmalı çünkü Y kromozomu erkeklik kromozomu olarak bilinir eğer çocuğa babada bulunan X kromozomu geçerse (yani annenin menisi ağır basarsa) çucuk KIZ, Y kromozomu geçerse (babanın menisi ağır basarsa) çocuk ERKEK olur. Zamanın şartlarına göre kromozomdan bahsedilmemesi normaldir çünkü o zaman henüz öyle bir bilgi mevcut değildi bunun yerine Peygameberimiz (SAV) meni ifadesini kullanmıştır.
Bu hadisi Şerifin tevili sorularlaislamiyet.com’da şöyle yapılmıştır:
Bilimsel açıklamanın ışığında denilebilir ki;
“Kadınlarınız/eşleriniz sizin tarlalarınızdır” (Bakara, 2/223) mealindeki ayette söz konusu olan “tarla” kavramı, kadın organizmasının nötr halde olduğuna işaret etmektedir. Bu benzetme şunu gösteriyor ki, bir tarla, dışarıdan ekilen tohumların şekline göre ürün bitirdiği gibi, kadın organizması da dışarıdan ekilen X veya Y tabiatındaki tohumun şekline göre erkek veya kız ürünü/neslini bitirecektir.
“İnsan neden yaratıldığını bir düşünsün. O, bel ve göğüs nahiyesinden çıkan, atılgan/fışkıran bir sudan yaratıldı”(Tarık, 5-7) mealindeki ayette yer alan “atılgan/fışkıran bir sudan yaratıldı” cümlesinin işaretiyle, döllenme hususunda etkin görev erkek suyuna verilmiştir. Demek ki ayette, insan erkek ve kız olarak erkeğin bel ve göğüs nahiyesinden çıkan, atılgan/fışkıran bir sudan yaratıldığına işaret, hatta delalet etmektedir.
-Bu bilgiler ışığında, soruda söz konusu edilen “Erkeğin menisi kadının menisine üstün gelirse çocuk erkek olur. Kadının menisi erkeğin menisine üstün gelirse çocuk kız olur” mealindeki hadisi şöyle yorumlamak mümkündür:
Söz konusu edilen “erkek ve kadın suyu”ndan maksat, erkeğin suyunda bulunan erkek ve kız (Y, X) hücreleri demektir.
15 asır önceki insanlara doğrudan bu gerçeği olduğu gibi anlatmak, irşat prensibine aykırıdır. Çünkü, irşatta muhatabın aklını, fikrini şaşırtmamak esastır. Onların basit fikirlerinin seviyesini göz önünde bulundurmak gerekir ki, buna mümaşat denir.
İşte hadiste, “erkekte bulunan eril ve dişil hücreler” tabiri yerine, muhatabın basit seviyesine riayet edilerek “erkek ve dişi suyu” tabiri tercih edilmiştir.
EbdA