2902. Bize Yezid b. Harun haber verip (dedi ki), bize Yahya b. Saîd haber verdi ki; Hz. Ömer, dedenin miras (payını) yazmıştı. Sonra yaralandığında onu istetip silmiş, ardından da; "oûftn hakkında ilerde kendi görüşünüzü söylersiniz" demişti.
2903. Bize Yezid haber verip (dedi ki), bize Eş'as, Ibn Sîrîn'den haber verdi ki, O şöyle demiş: Ben Abide'ye; "bana dedenin (miras) durumunu anlat" dedim de O, şöyle karşılık verdi: "Ben gerçekten hafızamda dede hakkında seksen değişik hüküm saklıyorum!"
2904. Bize Ebu Ğassan haber verip (dedi ki), bize İsrail, Ebu Ishak'tan, (O) Abdullah b. Amr el-Harifi'den, (O da) Hz. Ali'den (naklen) rivayet etti ki, O şöyle dedi: Bir adam kendisine gelip bir miras meselesi sormuş da O; "onda dede yoksa getir, (çö-zeyım)! demiş.
2905. Bize Muhammed b. Yusuf rivayet edip (dedi ki), bize Süfyao, Eyyub es-Sahtiyani'den, (O) Saîd h. Cübeyr'den, (O da) Murad kabilesinden bir adamdan (nuiUen) rivayet etti ki;
O, Hz. Ali'yi şöyle derken işitmiş: Kendini Cehennemin diplerine atma kimi sevindirirse o, (mirastaki durumları hususunda) dede ile erkek kardeşler arasında hüküm versin!"