ANNEKan ter içinde geceKan ter içinde her yanımHer yanım bu gece vurgun içindeKurşun yemişim, sürgün yemişimBu sana ilk gelişimVur emriyle düşmüşüm kapınaDüşmüşüm kucağına, bu yara sıcak anaYok elimde bir demet menekşeYok elimde sevdiğin gül şekeriYok işte sana bir şeyBilmem ki ne demeliBir tek ağır yaralı özlemimVe birtek gözlerine sürdüğün gözlerimAnne benim, aç kapıyıOğulcuğun, küçük tavşanın, körolmayasıcağınÖlmeyesin, bitmeyesinYürekyarısı gitmeyesin dediğinAnne benim, aç kapıyıİşte geldim, işte bu sana ilk gelişimHep senin için gökyüzünde bir evimiz olsun isterdimHep senin için bulutları isterdimEllerimi açtırıp dua ettirirkenO küçük evimizde sokulurken göğsüne her geceHani her gece sorduğumdaAnne babam nerdeNerde kuşların dilinden anlayan adamVe menekşelerle konuşan adamNerde anneVe sen bastırıp bağrının kızılca kıyametine acınıGelecek oğul, sen uyu şimdiBaban gelecek bir yağmur gibi yağmurlaRahmete boğacak yoksulluğumuzu derkenBen uyur, düşümdeSenin için bir ev görürdüm gökyüzündeSen, babam, ben ve meleklerVe melekler anneAnne meleklerÖnce babam sonra onlar terkettiler gecelerimiziBen de çekip gittiğimdeYani oğulcuğun yani yürek yarınİçinden geçen şarkın gittiğindeSen nasıl yaşadın anneKan ter içinde geceKan ter içinde her yanımHer yanım bu gece vurgun içindeKurşun yemişim, sürgün yemişimBu sana ilk gelişimVur emriyle düşmüşüm kapınaDüşmüşüm kucağına, bu yara sıcak anaVakit yok artıkİstersen kalayım böyleceAma bir kere öpseydim elindenAma bir kere sürseydim gözlerimi gözlerine yenidenYok elimde bir demet menekşeYok elimde sevdiğin gül şekeriYok işte sana bir şeyBilmem ki ne demeliBir tek ağır yaralı özlemimVe birtek gözlerine sürdüğün gözlerimAnne benim, aç kapıyıOğulcuğun, küçük tavşanın, körolmayasıcağınÖlmeyesin, bitmeyesinYürekyarısı gitmeyesin dediğinAnne benim, aç kapıyıİşte geldim, işte bu sana son gelişimÜzülme, kapanıyor diye gözlerimİşte gidiyorum vakit dolduİşte kapanıyor gözlerim kapının önündeÖğrettiğin gibi ellerimi kaldırıp gökyüzüneVe eğip başımı önüme dua ediyorumÜzülme anne, vakit dolduİşte şimdi bir oğlun olduBir oğlun oldu anneKan ter içinde geceKan ter içinde heryanım
(alıntı)

Alıntı