2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Bakara sÛresİ İle Âl-İ İmran sÛresİnİn fazİletİ

Share
    ACİZKUL
    ACİZKUL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bakara sÛresİ İle Âl-İ İmran sÛresİnİn fazİletİ

3394. Bize Ebû Nuaym rivayet edip (dedi ki), bize Beşir -ki O, İbnu'l-Muhacir'dir-, rivayet edip (dedi ki), bana Abdullah b. Bureyde, babasından rivayet etti ki, O şöyle demiş: Ben (bir-gün) Hz. Peygamberin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yanında oturmaktaydım. O'nu şöyle buyururken işittim: "Bakara Sûresini öğrenin! Çünkü onun öğrenilmesi bereket, terkedilmesi büyük üzüntü (sebebidir). Bâtıl şeylerle uğraşanlar681 onu (öğrenmeye ve devamlı okumaya) güç yetiremezler!" Sonra O bir müddet susmuş, ardından şöyle buyurmuştu: "Bakara Sûresi ile Âl-i İmrân Sûresini öğrenin. Çünkü onlar (bu dünyada) iki aydınlatıcıdır. Onlar Kıyamet'te ise, iki bulutmuş veya iki gölgelikmiş, yahut kanatlarını açarak dizilmiş iki kuş sürüsüymüş gibi, dostlarını gölgelendireceklerdir! Kur'an da, dostu Kıyamet günü kabrinden çıktığında, (onun kurtulması için gayesi- Bu şekilde tercüme ettiğimiz "el-batala" kelimesine, "sihirbazlar" manası da verilmiştir. Çünkü onlar "batıl: gerçek dışı, boş, hükümsüz" şeylere düşkün ve din hususunda ciddiyetsizdirler. Bu kelimeyle "başı boş, işe yaramaz, ciddiyetsiz kimseler"in kastedilmiş olması da muhtemeldir.

ret etmekten dolayı) rengi solmuş adam şeklinde ona rastlayacak ve ona; "beni tanıyor musun?" diyecek. O, "seni tanımıyorum" cevabını verecek. O zaman Kur'an da şöyle diyecek: "Ben, seni öğle sıcaklıklarında susatan, senin geceni uykusuz bırakan dostun Kur'an'ım. Şüphesiz ticaretle uğraşan herkes ticaretinin ardından (kazanç bekler). Sen ise bütün ticaretlerin ardından (beklenen kazançtan daha fazlasını alacaksın)!" O zaman onun sağ eline, sahip olma -istediği gibi kullanma- (yetkisi), sol eline ebedilik verilecek; başına da vakar tacı konulacak. Onun annesiyle babasına da kıymeti dünyayla biçilemeyecek iki takım elbise giydirilecek de onlar; "bunlar bize niye giydirildi?" diyecekler. Onlara; "çocuğunuz Kur'an'ı öğrendiğinden, Kur'an'la amel ettiğinden dolayı!" denilecek. Sonra ona (yani Kur'an'ın dostuna); "oku ve Cennet'in katlarına ve odalarına çık!" denilecek. Artık o, ister çabuk çabuk okusun, ister yavaş yavaş, okuduğu sürece yukarı çıkmaktadır.

3395. Bize Abdullah b. Salih rivayet edip (dedi ki), bana Muaviye, Kbû Yahya Suleym b. Âmir'den rivayet etti ki, O,Ebû Umâme'yi şöyle derken işitmiş: Hakikaten bir kardeşinize rüyada gösterildi ki, insanlar sarp, uzun bir dağın yamacında yola dizilmişler. Bu dağın başında da şöyle seslenen iki yeşil ağaç var:
    "içinizde Bakara Sûresini okuyan var mı? İçinizde Al-i İmran Sûresini okuyan var mı?" Bir adam; "evet" deyince, onlar, tutunması için salkımlarını sarkıtıyor ve ona dağ (yolunu) keyifle yürütüyorlar! Ebû Muhammed (ed-Dârimî) dedi ki: "El-a'zak: saklımlar, dallar" demektir.

3396. Bize Abdullah b. Ca'fer er-Rakkî, Ubeydullah b. Amr'dan, (O) Zeyd'den, (O) Câbir'den, (O) Ebu'd-Duha'dan, (O) Mesrûk'tan, (O da) Abdullah'tan (naklen) rivayet etti. (Mesrûk) demiş ki: Bir adam Abdulah'ın yanında Bakara ile Al-i İmrân'ı okumuştu da, O şöyle demişti: "Sen iki Sûre okudun ki, onlarda Allah'ın, kendisiyle dua edildiğinde icabet ettiği, (birşey) istendiğinde verdiği en büyük ismi vardır!"

3397. Bize Muhammed b. İsmail b. Saîd rivayet edip (dedi ki), bize Abdusselam b. Harb, el-Cureyrî'den, . (O) Ebû Attâf tan, (O da) Ka'b'dan (naklen) rivayet etti ki, O şöyle dedi: Kim Bakara ve Al-i İmrân'ı okursa, onlar Kıyamet günü gelir, şöyle derler: "Yâ Rabbi, ona hiçbir muaheze olmasın!"

DIŞARDA
    Level completed: 63%,
    Points required for next Level: 74
    Level completed: 63%, Points required for next Level: 74
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Lale_GüLü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye

Yer
    Şimdilik Dünya
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    17

Standart Cevap: Bakara sÛresİ İle Âl-İ İmran sÛresİnİn fazİletİ

Emeğinize sağlık abi. Rabbim c.c. razı olsun inşallah.