........bu gün 17 AĞUSTOS.........
Tam 10 sene önce Vatanım ve bu vatanın insanları ''ASRIN FELAKETİ'' diye isimlendirilen ve yüreklerimize eskimez bir acıyı kazıyan bir gün ile yüzleşti...7.4 şiddetinde uyarıldık uyandırıldık ve gaflet perdemiz aralandı.,sarsıldık...10 sene önceydi 7.4 şiddetindeki ve yüreğimde halen artcı sarsıntılara gebe bu deprem 18bin insanımızı biranda kayıtlardan sildi...18bin kişi dünyadaki ömrünü tamamlayıp ahirete göç etti...18bin kişi ve 376bin konut ve işyeri yerle bir oldu...Yollar ve şartlar düzeldiğinde hemen vatanımın insanının yanına birkaç kardeşimi de arabama alıp gitmiştim...Hayattan kalanların acı şaşkınlık ne yapacağını bilmez ve gerçekten yardıma muhtaç hallerine birebir onlarla beraber olarak şahidlik etmiştim...Hiç birini daha önce tanımamıştım görmemiştim...Ve depremde hiçbir yakınım arkadaşım tanıdığım vefat etmemişti...Çünkü oralarda ne akrabam ne dostum ne arkadaşım vardı ama hepsi bu gökkubbe altında ayni vatan toprağını paylaştığım Vatanımın insanlarıydı ve felaketi birebir soluklayan yüreklerdi...Maddi olan tüm birikim ve elde etmiş oldukları ve yuvaları başlarına yıkılmış yerle bir olmuşlardı...
Tarih tam bir ibret sayfasını yazmış okutturuyordu...17 AĞUSTOS'tu....
VE ÜZERİNDEN TAM 10 SENE GEÇTİ....
BİNLERCE DAVA AÇILDI...
DEPREMZEDELER İÇİN TOPLANAN YARDIMLARIN ÇOĞU ONLARA ULAŞMADI BİRİLERİNİN CEPLERİNİ ŞİŞİRDİ..''BAKAN'' KONUMUNDAKİ BAZI KİŞİLERDE İÇLERİNDE OLMAK ÜZERE MİLLETİMİZİN ACI VE FELAKETİ ÜZERİNDEN BİLE TİCARET YAPMAYI MİLYON DOLARLAR KAZANMAYI KENDİNE CAİZ GÖRMÜŞTÜ...VE AÇILMIŞ OLAN BİNLERCE DAVADAN SADECE BİR TANESİ KARARA BAĞLANIP SORUMLU MÜTEAHHİT ve ORTAĞI (VELİ GÖÇER VE ORTAĞI) DÜNYADAKİ CEZASINI ÇEKMEK ÜZERE HAPSE KONULDU...DİĞER AÇILAN DAVALAR MI.? DENİZ KUMUNDAN İÇİNE DEMİR KONULMADAN İNŞAA EDİLEN KOLONLU APARTMAN VE EVLERİN İŞYERLERİNİN ENKAZLARI ALTINDA CAN VERENLERİN AZRAİL MÜTEAHHİTLERİNİN YARGILANDIĞI O BİNLERCE DAVA NE YAZIKKI ''ZAMAN AŞIMINDAN'' DOLAYI DÜŞÜRÜLDÜ...
LAFI ÇOK UZATMADAN ÖZETLEYECEĞİM ; BOYNUZSUZ KOÇUN BOYNUZLU KOÇTAN BİLE HAKKINI ŞEK VE ŞÜPHESİZ ALACAĞI VE HİÇBİR HAK SAHİBİNİN HAKSIZLIĞA UĞRATILMAYACAĞI VE HİÇBİR DAVANIN ''ZAMAN AŞIMINA'' BIRAKILMAYACAĞI BİR MAHKEME-İ KÜBRÂ VAR ELHAMDULİLLÂH...
Bu deprem vesilesi ile tüm Ahirete göç etmiş olanlara Allâh'tan rahmet dilerim...
Bu paylaşımı okuyan sizlerden de onların ruhlarına 11 ihlâs 1 fatihâ okumanızı temenni ederim...
selâm sevgi duâ ile ilkAy ONAY