İman tevhidi, tevhid teslimi, teslim tevekkülü, tevekkül saadet-i dâreyni iktiza eder.
(Sözler sh: 315)
İman tevhidi, tevhid teslimi, teslim tevekkülü, tevekkül saadet-i dâreyni iktiza eder.
Seni çok Özledim Annem
Dergah-ı İzzete İltica Eden Kurtuluyor. Sual Eden Saillerin İstekleri Veriliyor. En Adi Bir Zihayatın Sesi İşitiliyor ve Haceti Kabul Ediliyor.
Seni çok Özledim Annem
İman, insanı insan eder. Belki insanı sultan eder. Öyle ise, insanın vazife-i asliyesi, iman ve duadır. Küfür, insanı gayet âciz bir canavar hayvan eder.
Seni çok Özledim Annem
Dünyanın lezzetleri, zevkleri ve zinetleri, Halıkımızı ,Malikimizi ve Mevlamızı bilmediğimiz taktirde cennet olsa bile cehennemdir.Evet öyle gördüm ve öylede zevkettim.Bilhassa ,şefkatin ateşini söndürecek marifetuullahtan başka bir şey varmıdır? Evet marifetuullah olduktan sonra dünya lezzetlerine iştiha olmadığı gibi cennete bile iştiyak geri kalır.
Seni çok Özledim Annem
Allah'ı tanımayanın, dünya dolusu bela başında vardır. Allah'ı tanıyanın dünyası nurla ve manevi sürurla doludur.
25.Lem'a
Seni çok Özledim Annem
İbadetin ruhu, ihlastır. İhlas ise, yapılan ibadetin yalnız emredildiği için yapılmasıdır.
Seni çok Özledim Annem
Gıybet odur ki, gıybet edilen adam hazır olsaydı ve işitseydi, kerahet edip darılacaktı. eğer doğru dese, zaten gıybettir. eğer yalan dese, hem gıybet, hem iftiradır; iki katlı çirkin bir günahtır...
22. Mektub
Seni çok Özledim Annem
Eğer aklın varsa, kanaata alış ve rızaya çalış...
24.mektub
Seni çok Özledim Annem
Arkadaş! Nefsî tefekkürde tafsilâtlı, âfâkî tefekkürde ise icmâlî yaparsan, vahdete takarrüb edersin. Aksini yaptığın takdirde, kesret fikrini dağıtır. Evham ise havalandırır, enâniyetin kalınlaşır. Gafletin kuvvet bulur, tabiata kalb eder. İşte dalâlete isâl eden kesret yolu budur... Mesnevi i Nuriye_zeyluzzeyl
Seni çok Özledim Annem
Kur'an kalblere kuvvet ve gıdadır, ruhlara şifadır. gıdanın tekrarı, kuvveti arttırır...
Mesnevi i Nuriye_habbe
Seni çok Özledim Annem