DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Windows XP altinda sistem geri yükleme
Windows XP altinda sistem geri yükleme
Windows XP, Windows Me’dekine benzer sekilde geri yükleme noktalari yardimiyla sistemin geri yüklenmesini mümkün kilar. Bir geri yükleme noktasi asagidaki sekilde olusturulur:
Kullanici tarafindan manuel olarak
Windows XP tarafindan her 24 saatte
Sayisal imzaya sahip olmayan sürücüler yüklenirken
Shield Pro 7 veya Windows Installer ile kurulan programlarda
Otomatik Windows güncellemesinde
Entegre olarak sunulan yedekleme programinin bilgileri geri yüklemesi sirasinda
Sistem Geri Yükleme fonksiyonun hangi dosya ve klasörleri dikkate aldigini veya göz ardi ettigini \WINDOWS\SYSTEM32\RESTORE klasöründeki FILELIST.XML dosyasindaki listeden görebilirsiniz.
IPUCU! BAsLAT/ÇALIsTIR penceresinde MSCONFIG komutunu çalistirarak pencereler arasinda vakit kaydetmeden Sistem Yapilandirma Yardimci Programi’na ulasabilirsiniz.
Windows XP altinda geri yükleme noktasi olusturmak
1. Sistem Geri Yükleme fonksiyonunu BAsLAT/YARDIM VE DESTEK\SISTEM YAPILANDIRMA HIZMET PROGRAMI\SISTEM YAPILANDIRMA HIZMET PROGRAMINI BAsLAT baglantisina tiklayarak açabilirsiniz.
2. Burada bulunan SISTEM GERI YÜKLEMEYI BAsLAT dügmesi uygulamayi çalistirtacaktir. simdi GERI YÜKLEME NOKTASI OLUsTURUN seçenegini isaretleyin ve ILERI dügmesine tiklayin.
3. Ekrana gelen pencere üzerinde geri yükleme noktasi için bir açiklama girin ve ILERI dügmesine tiklayin. Windows bunun sonucunda eri yükleme noktasini olusturacak ve son olarak geri yükleme noktasina ait bilgileri görüntüleyecektir.
Kurtarma konsolunu kurmak
Bu konsolu, bir ariza durumunda, eger XP bir hata nedeniyle çalismayi reddederse, hasarli kayit veritabanini tamir etme imkanina sahip olmak için halen çalisir durumda olan bir isletim sistemi üzerinde kurmalisiniz.
1. Windows XP CD’sini yerlestirin.BAsLAT/ÇALIsTIR komutunu kullanarak çalistir penceresini açin.
2. \i386 klasöründe bulunan WINNNT32.exe dosyasini /cmdcons parametresini kullanarak çalistirin.
3. Evet dügmesine tiklayarak kurulumu baslatin. Yükleme sonrasinda Windows yeniden baslatilacaktir.
4. Windows, bilgisayar yeniden açilirken ekrana gelen açilis menüsünde yeni bir öge gösterecektir. MICROSOFT WINDOWS XP KURTARMA KONSOLU sayesinde bir hata durumunda kurtarma konsolunun metin bazli bir versiyonuna ulasabilirsiniz.
Kurtarma konsolu bir ariza durumunda tüm dosya ve klasörlere erisme hakkina sahip olabilmesi için Denetim Masasi’nda uygun bir degisiklik yapilmalidir:
1. Denetim Masasi’ni açin ve KLASIK GÖRÜNÜMÜ etkinlestirin. Burada bulunan YÖNETIMSEL ARAÇLAR/YEREL GÜVENLIK ILKESI/YEREL ILKELER/GÜVENLIK SEÇENEKLERI ögesini seçin.
2. Farenin sag dügmesini kullanarak KURTARMA KONSOLU: DISKET KOPYALAMA ILE TÜM DISKET SÜRÜCÜ VE KLASÖRLERE ERISIME IZIN VER ilkesine tiklayin ve ÖZELLIKLER komutunu çalistirdiktan sonra ekrana gelen penceredeki ETKIN seçenegini
:rolleyes: