Yapılan bir araştırmasebze ve çikolata yemek bu riski düşürüyor.
Düşük yapan 600 ve hamileliği 12. haftayı aşan 6 bin kadın üzerinde yapılan araştırmada5’in altında olan kadınların ilk üç ayda düşük riskinin çok daha yüksek olduğunu saptadı.
Araştırmadailk üç ayda vitamin kullanan hamile kadınların düşük riskinin yarı yarıya azaldığı da belirlendi.
Sosyolojik açıdan da hamile bekar kadınların evli ya da birlikte yaşayanlara oranla düşük riskinin daha yüksek olduğubir kadının hamile kaldıktan sonra başka biriyle birlikteliğinin bu riski daha da artırdığı kaydedildi.
Daha önce düşük yapan kadınların yüksek risk grubunda olduğu da biliniyor.
Bilim adamlarıbulgularının doğrulanması için daha geniş araştırmalara gerek olduğuna işaret ettiler.
NTV