Googleda Tutunma Sanatı
google beni sevdi.bakmayın sitem bi türlü ayakta kalamadı host sorunu yüzünden boyuna kapanıyor.bi türlü rayına oturtamadım ama neticede eğer sitem kapanmasa googlenin sevdiği bir siteye sahip olduğumun farkındayım.pekala ben ne yaptım da google beni sevdi ? size kısaca bunu anlatacağım.siz de deneyin bakalım sizi de sevecek mi göreceğiz.umarım sever

öncelikle ne yapacağıma karar verdim.belli bir kitleye hitap eden, belli bir içeriğe sahip site tasarladım aklımda.kısaca hedef kitlemi kesin çizgilerle belirledim.buna göre oluşturdum siteyi.

sitede konu adreslerini şu şekilde ayarladım kalıcı bağlantılarım : site adresi/ konunun-içeri.htm şeklindeydi.

kısa sürede anlamsız linklerle doldurmadım siteyi.toplist ve dizin kodlarını sitemden uzak tuttum.kodsuz dizinlere ekledim sitemi.ve ilk etapta tamamı orjinal olan, kendi yazdığım konuları yayınladım.site map hazırladım ve hemen bunu google'a tanıttım.ayrıca bunun dışında rss lerimi de aktif tuttum ve onu da yolladım google amcaya

hergün mutlaka güncelledim konularımı.bu forumda vermiş olduğum prsi yüksek toplistlere de ekledim. sitede açılışı zorlaştıran gereksiz kodlardan ve kocaman resimlerden uzak durdum.sade kolay ulaşılır ve okunaklı bir site oluşturdum yani.

hedef kitleme yönelik konuları aklımda belirledim o yönde konu ve kelimeler kullandım.diyelim ki siteniz oyun sitesi.oyun sitesi konusunda googleda en çok aranan kelimeleri ve aranış biçimlerini iyi seçin.sadece oyun yazmayın.hangi oyun varsa onu yazın mesela.düşünün :

hedef kitleniz googleda neyi nasıl arar ? o arama çubuğuna ne yazarak aratır ? bunu iyi ayarlayın ve buna göre kelimeler kullanın.anahtar kelimelerinizi iyi seçin diyorum abartmayın ama boş boş her yerde kullanıp spam yapmak yok.

bu anahtar kelimeleri konularınıza iyi yayın.dengeli biçimde ve orjinal olmasına dikkat edin.metni gizlemeye kalkmayın.arka plan rengiyle aynı kullanıp saklarsanız ve google bunu belirlerse yandınız !

hep diyoruz işin özü orjinalite ve güncellik aslında.ve tabi ki zaman...zamanla olur herşey.siz elinizden geleni yapın ve zamana bırakın 6 ay ile 1 sene içinde hak ettiğiniz yere gelirsiniz.google kimsenin hakkını yemez bence ne dersek diyelim googlesiz olmaz !!!