14-.......Bize Şu'be tahdîs edip şöyle dedi: Ben Katâde'den işit*tim; o da Enes ibn Mâlik'ten ki, Ebû Useyd (R) şöyle demiştir: Pey*gamber (S):
— "Ensâr yurtlarının hayırlısı Neccâr oğullaradır. Sonra Abdu'l-Eşhel oğulları, sonra el-Hâris ibn Hazrec oğulları, sonra Sâide oğul*ları'dır. Ve Ensâr yurtlarının hepsinde hayır vardır" buyurdu.
Sa'd (ibn Ubâde):
— Ben Peygamber'in muhakkak bâzı Ensâr kabilelerini bizden daha faziletli kılmış olduğunu düşünüyorum, dedi.
Kendisine:
— Peygamber sizi birçok Ensâr kabileleri üzerine faziletli kıl*mıştır, denildi.
Ve Abdussamed şöyle dedi: Bize Şu'be tahdîs etti: Bize Katâde tahdîs edip: Ben Enes'ten işittim, dedi. Ebû Useyd de Peygam-ber(S)'den bu hadîsi söyledi. Ve râvî bu hadîste Sa'd ibnu Ubâde di*ye ismi tam söyledi .

15-.......Ebû Seleme (ibn Abdirrahmân ibn Avf) şöyle demiş*tir: Bana Ebû Useyd haber verdi ki, kendisi Peygamber (S)'den: "En*sâr'ın hayırlısı -yâhud da şöyle buyurdu: Ensâr yurtlarının hayırlısı-Neccâr oğulları, Abdu'l-Eşhel oğulları, el-Hâris oğulları, Sâide oğulla-rı'dır" buyururken işitmiştir.

16-.......Bana Amr ibnu Yahya, Abbâs ibnu SehlMen; o da Ebû Humeyd es-Sâidî'den tahdîs etti ki; Peygamber (S) şöyle buyurmuş*tur:
— "Şübhesiz Ensâr yurtlarının hayırlısı, Neccâr oğulları yurdu*dur. Sonra Abdu'l-Eşhel oğulları yurdu, sonra el-Hâris oğulları yurdu, sonra Sâide oğulları yurdudur. Ve Ensâr yurtlarının hepsinde hayır vardır".
(Ebû Humeyd dedi ki Sonra biz (Sâide oğulları kabîlesinin baş*kanı) Sa'd ibnu Ubâde'ye kavuştuk. (Arkadaşımız) Ebû Useyd, Sa'd ibn Ubâde'ye:
— Görmedin mi, Peygamber (S) Ensâr'ın bir kısmını öbürlerin*den daha hayırlı kıldı; biz Sâide oğulları'nı da hayırhlıkta sonuncu yaptı, dedi.
Sa'd da hemen Peygamber'e yetişti de:
— Yâ Rasûlallah! Ensâr yurtlan hayırhlık tertibiyle sayıldı da biz (Sâide oğulları) sonuncu kılındık, dedi.
Rasûlullah:
— "Hayırlılardan olmanız size kâfî değil midir?" buyurdu.