DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Kuranda Rüya
Enfal Suresi43. AyetHani Allah, sana rüyandan onlari az gösteriyordu; eger sana onlari açik gösterseydi, korkacak ve kumanda da tartisacaktiniz. Fakat Allah, selamete bagladi; çünkü O, bütün sinelerin özünü bilir.
Yusuf Suresi4. AyetBir vakit Yusuf babasina: "Babacigim, ben rüyada onbir yildizla günesi ve ayi gördüm. Gördüm ki, onlar bana secde ediyorlar." dedi.
Yusuf Suresi5. AyetBabasi: "Yavrum, rüyani kardeslerine anlatma, sonra sana bir tuzak kurarlar; çünkü seytan, insana belli bir düsmandir.
Yusuf Suresi36. AyetOnunla birlikte zindana iki delikanli daha girdi. Birisi: rüyada kendimi sarap sikarken görüyorum." dedi. Digeri: "Ben, rüyada kendimi basimin üstünde bir ekmek götürürken görüyorum, ondan kuslar yiyor. Bize bunun tabirim haber ver; çünkü biz seni iyilik sevenlerden görüyoruz." dedi.
Yusuf Suresi41. AyetEy zindan arkadaslarim, gelelim rüyaniza: "Biriniz, efendisine yine sarap sunacak, digeri asilacak ve kuslar basindan yiyecek; iste fetvasini istediginiz mesele halledildi!" dedi.
Yusuf Suresi43. AyetBir gün hükümdar: rüyamda yedi arik inegin yemekte oldugu yedi semiz inek ve yedi yesil basakla diger yedi kuru basak görüyorum. Ey efendiler, eger rüya tabir ediyorsaniz, bana rüyami halledin!" dedi.
Yusuf Suresi44. AyetDediler ki: rüya dedigin, demet demet hayallerdir, biz ise hayallerin tabirini bilmiyoruz."
Yusuf Suresi46. AyetGelip: "Yusuf, ey dosdogru kisi, "yedi semiz inek. bunlari yedi arik inek yiyor ve yedi yesil basakla diger yedi kuru basak" rüyasini bize tabir et, ümit ederim ki, o insanlarin yanina cevapla dönerim, ola ki, degerini bilirler dedi.
Yusuf Suresi100. AyetAna ve babasini taht üzerine çikardi, hepsi Yusuf için secdeye kapandilar. Yusuf da:"Ey babacigim, iste bundan önceki rüyamin yorumu bu; gerçekten Rabbim onu gerçeklestirdi, cidden bana iyilikte bulundu;çünkü beni zindandan çikardi; seytan benimle kardeslerimin arasini dürtüstürdükten (bozduktan) sonra sizi çölden buraya getirdi. Gerçekten Rabbim, diledigi sey için aldigi tedbirde çok hos davranir. Gerçek su ki, O, herseyi çok iyi bilen, her yaptigin bir hikmete göre yapandir!
Yusuf Suresi101. AyetEy Rabbim, Sen bana mülkten bir nasip verdin ve bana rüyalarin tabirinden bir ilim ögrettin. Gökleri ve yeri yaratan Rabbim, dünya ve ahirette benim velim Sensin! Benim ruhumu müslüman olarak al ve beni iyiler arasina kat!" dedi.
Enbiya Suresi5. Ayet(Onlar): "Bunlar bir takim karisik rüyalar; yok onu kendisi uydurdu; yok o bir sairdir; öyle degilse, önceki peygamberlerin gönderdikleri gibi, bize bir mucize getirsin!" derler.
Saffat Suresi102. Ayet(Oglu) yaninda kosma çagina gelince : "Yavrum, ben seni rüyamda bogazladigimi görüyorum. Artik bak ne düsünürsün?" dedi. (Çocuk da): "Babacigim sana ne emrediliyorsa yap! Beni insaallah sabredenlerden bulacaksin!" dedi.
Saffat Suresi105. Ayetrüyaya gerçekten sadakat gösterdin, iste Biz güzel davrananlari böyle mükafatlandiririz."
Fetih Suresi27. AyetAndolsun ki, Allah gerçekten peygamberine o rüyayi hakkiyla dogru gösterdi, Sanima yemin ederim ki, Insaallah Mescid-i Haram'a güvenlik içinde baslarinizi kazitarak, kirkarak korkusuzca gireceksiniz! Ancak O, sizin bilmediginiz seyleri bildi de ondan önce yakin bir fetih verdi.