Malzemeler:
- 6 adet pavurya
- 50 gr margarin
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 adet havuç
- 3-4 adet karabiberdövülmemiş
- 3-4 sap maydanoz
- 3 adet defne yaprağı
- 4 çorba kaşığı çiğ krema
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- kırmızı biber
- tuz
-
- 4 Kişilik
Yapılışı:
Karabibermaydanoz
sirke defne yaprağı
havuç dilimleri ve yeterli miktarda tuz ile birlikte pavuryaları haşlayın
ayıklayıp
ufak parçalara doğrayın. Tencerede kalan suyu
üç su bardağı kadar kalıncaya dek kaynatın
tülbentten geçirip
süzün. Payreks bir kapta yağı eritin
tahta bir kaşıkla karıştırırken
unu elekten geçirip azar azar ilave edin ve iyice yedirin. Yağlı unun rengii değişmeye yüz tutunca sıcak sütü
karıştırmaya ara vermeden azar azar akıtarak yedirin. Salça koyulaşınca
bir kenara ayırdığınız üç su bardağı pavurya suyunu azar azar ilave edip karışıma yedirin. Tuzunu katıp
orta ateşte 20-22 dakika kadar kaynatın. Daha sonra doğranmış pavurya etini katın ve 5-6 dakika daha kaynatın. Ateşten almadan önce hafifçe çırptığınız çiğ kremayı çorbaya döküp
kırmızı biberi serpiştirin. Biraz karıştırıp
sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.