241-.......Ümmü Seleme (R) şöyle demiştir: Bir gece Peygam*ber (S) uykusundan uyandı da:
— "Subhânallah! Bu gece ne hazîneler indirildi ve ne fitneler indirildi! Hücrelerin sahibelerini kim uyandırır -bununla zevcelerini kasdediyordu- ki, onlar da kalkıp gece namazı kılsalar! Dünyâda ni*ce giyinik kadınlar vardır ki, âhirette çıplaktırlar!" buyurdu.
İbnu Ebî Sevr, İbn Abbâs'tan söyledi ki, Umer şöyle demiştir: Ben Peygamber(S)'e:
— Sen kadınlarını boşadın mı? diye sordum. Peygamber:
— "Hayır (boşamadım)" buyurdu. Ben de bundan taaccüb ederek:
— Allâhu Ekber! dedim, demiştir.

242-.......Peygamber'in zevcesi S afiyye bintu Huyey şöyle ha*ber vermiştir: Peygamber (S) ramazânın son on günü içinde mescid-de i'tikâf yaparken Safiyye, Peygamber'i ziyaret etmek üzere yanına gitmiş ve yatsının ardından bir saat (yânî bir müddet) kendisiyle ko*nuştuktan sonra evine dönmek üzere kalkmış. Peygamber de onu men*ziline geçirmek için onunla beraber kalkmış, Peygamber'in zevcesi Ümmü Seleme'nin evinin yanındaki mescid kapışma ulaştığında yan*larına Ensâr'dan iki kişi uğramış ve Rasûlullah'a selâm verdikten sonra hızlıca yürüyüp geçmişler, Rasûlullah onlara:
— "Acele etmeyiniz! Durunuz! Yanımdaki bu kadın, Safiyye bintu Huyey'dir!" buyurdu.
O iki zât; Rasûlullah'ın bu sözü kendilerine ağır geldi de:
— Subhânallah! Yâ Rasûlallah! dediler. Rasûlullah:
— "Şübhesiz şeytân, Âdem oğlunun bedenindeki kanın ulaşması gibi, her yerde cereyan eder. Ben şeytânın sizin kalblerinizin içine kötü bir şübhe atmasından endîşe ettim" buyurdu.