Bunu Abdullah ibn Utner (veya Amr), Peygamber(S)'den olmak üzere söylemiştir

6-.......Bize Şeybân, Mansûr'dan; o da el-Müseyyeb'den; o
da Verrâd'dan; o da el-Mugîre'den tahdîs etti ki, Peygamber (S): "Şüb*hesiz Allah sizlere analara isyanı, verilecek borcun men' edilip veril*memesini, verilmeyen birşeyin alınmasını, kız çocuklarını diri diri gömmeyi haram kıldı. Ve yine Allah sizler için dedikoduyu, çok so*ru sormayı ve mal zayi' etmeyi kerîh gördü" buyurmuştur .

7-.......Ebû Bekre (Nufey' -R) şöyle demiştir: Rasûlullah (S):
— "Büyük günâhların en büyüğünü size haber vereyim mi?" bu*yurdu.
Biz sahâbîler:
— Evet haber ver yâ Rasûlallah! dedik. Rasûlullah:
— "Allah 'a ortak koşmak, anaya-babaya isyan ve ezâ etmektir" buyurdu.
Ve dayanmakta iken oturdu da:
— "İyi dinleyin! Bir de yalan söz ve yalan şâhidliğidir. Dikkat edin, bir de yalan söz ve yalan şâhidliğidir/"buyurdu ve bu sözü dur*madan tekrar tekrar söylüyordu.
(Ebû Bekre dedi ki Hattâ ben: Rasûlullah susmayacak, dedim.

8-.......Bize Şu'be tahdîs edip şöyle dedi: Bana Ubeydullah ibnu Ebî Bekr tahdîs edip şöyle dedi: Ben Enes ibn Mâlik(R)'ten işit-1 tim, şöyle dedi: Rasûlullah (S) büyük günâhları zikretti yâhud ken*disine büyük günâhlardan soruldu da:
— "Allah'a ortak tanımak, insan öldürmek, ana-babaya isyan ve ezâ etmektir" buyurdu ve şunu ilâve etti:
— "Dikkat edin! Size büyük günâhlardan en büyüğünü haber, veriyorum: Yalan söylemektir -yahufr.Yalan şâhidliğiyapmaktır-" buyurdu.
Şu'be (geçen senedle): En büyük zannım O'nun "Yalana şâhid*liğidir" demiş olmasıdır, dedi.