SALATA REJİMİ
Diyetisyen Aşkın Yüksel'in önerdiği bu diyet beş öğünden oluşuyor. Salada diyetinin en önemli özelliği hazımsızlığa da iyi gelmesi. Üstelik bu diyetle bir haftada 3 kilo veriliyor.
1. Gün
Sabah: 75 gram siyah üzüm120 gram kavun ve yarım papayadan oluşan bir meyve salatası
Kuşluk: (Saat 10'da) Bir dilim yağsız labne sürülmüş kepek ekmeğiyanında maydanoz
Öğlen: Taze fasulyelitavuk göğüslü marul salatası
İkindi: (Saat 16'da) Bir adet kivi
Akşam: Salatalıklıpeynirli sandviç
2. Gün
Sabah: İki dilim reçelli kepek ekmeği
Kuşluk: (Saat 10'da) 150 gram yağsız yoğurt
Öğlen: Şef salatası (Yarım kıvırcık salata50 gr. mozarella peyniri
bir yeşil biber ve iki havuç)
İkindi: (Saat 16'da) 75 gram siyah üzüm
Akşam: Mantarlı omlet (200 gram mantarı küçük küçük doğrayın ve mantarları üstü kapalı bir tavada birkaç dakika kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir yumurtayıiki yemek kaşığı su ve üç yemek kaşığı parmesan peyniriyle karıştırıp içine dereotu ve maydanoz ekleyin. Yumurtayı mantarlara ilave edin
beş dakika pişirin.
3. Gün
Sabah: Bir dilim peynirli kepek ekmeğiyanında bir adet domates ya da salatalık
Kuşluk: (Saat 10'da) 100 gram karpuz
Öğlen: Biberli patates salatası (200 gram patatesi yirmi dakika haşlayıpdilimleyin. Bir adet kırmızı biberi ve bir adet taze soğanı ince ince doğrayıp patatesle birlikte büyük bir kaseye koyun. içine bir yemek kaşığı sirke
tuz
karabiber ve maydanoz ekleyin.)
İkindi: 125 ml. taze sıkılmış portakal suyu
Akşam: Bir kase light yoğurtdört kaşık haşlanmış sebze (brokoli
karnabahar ya da kabak) ve iki dilim kepek ekmeği
4. Gün
Sabah: Kepek ekmeğinden oluşan kaşarlı ve domatesli tost. Yanında taze sıkılmış portakal suyu.
Kuşluk: (Saat 10'da) 75 gram siyah üzüm
Öğlen: Mantarlı salata (Göbek salatayı ince ince doğrayın. Bir çay kaşığı zeytinyağıbir yemek kaşığı sirke
tuz
karabiber ve bir çay kaşığı hardal ekleyin. Dört adet mantarı ve bir elmayı ince ince doğrayıp derin bir tabağın içine yayıp üzerine göbek salatayı koyun. İki adet susamlı galeta yiyebilirsiniz.
İkindi: (Saat 16'da) Bir dilim etimek ve 100 gram domates
Akşam: Peynirli turplu salata (40 gram yağsız peyniri150 gram dilimlenmiş salatalık ve bir demet doğranmış küçük kırmızı turpla karıştırın. İçine iki yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı zeytinyağı
tuz ve karabiber ekleyin. Yanında bir dilim kepek ekmeği yiyebilirsiniz.
5. Gün
Sabah: 100 gram yağsız labne peyniriniince kıyılmış yarım adet kırmızı biberle karıştırın. Bu biberli karışımı iki dilim kepek ekmeğine sürün.
Kuşluk: (Saat 10'da) 250 ml. domates suyu
Öğlen: Hardal soslu salata (Bir adet yumurtayı haşlayın. 50 gram yoğurdubir çay kaşığı limon suyu ve bir çay kaşığı hardalla karıştırın. 50 gram kıvırcık salatayı ve bir domatesi doğrayın. Salatayı
domatesi ve yumurtayı derin bir kaseye koyup sosu üzerine dökün.) İki kepekli galeta da yiyebilirsiniz.
İkindi: (Saat 16'da) Bir adet kivi
Akşam: Mantar soslu makarna (50 gram makarnayı haşlayın. 100 gram mantarı ve bir adet arpacık soğanı küçük küçük doğrayıp bir çay kaşığı zeytinyağında kavurun.100 ml. domates suyu ekleyin.
6. Gün
Sabah: 100 gram kavunu ezerek 200 gram süt ve 30 gram yulafla karıştırın.
Kuşluk: (Saat 10'da) 200 gram yağsız yoğurtbir adet muz ve kividen oluşan bir meyve salatası hazırlayın.
Öğlen: Mango salatası içinyarım adet mangoyu
bir adet soğanı ve 150 gram salatalığı incecik doğrayın. 75 gram marulu yıkayın ve ellerinizle parçalayın. Malzemeleri derin bir kaba koyun. içine iki yemek kaşığı sirke
tuz ve karabiber ekleyin. Yanında iki dilim kızarmış kepek ekmeği yiyebilirsiniz.
İkindi: (Saat 16'da) 200 gram yoğurdu 125 gram küçük küçük doğranmış çilekle karıştırın.
Akşam: Tonbalıklı domates salatası (300 gram domates ile bir adet soğanı ince ince dilimleyip büyük bir kaseye koyun. İçine 75 gram ton balığı ekleyin. Salatayı bir yemek kaşığı sirkebir yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ve karabiberle tatlandırın.
7. Gün
Sabah: 150 gram siyah üzümbir bardak yağsız süt ve beş yemek kaşığı cornflakes karışımı.
Kuşluk: (Saat 10'da) Bir adet elma
Öğlen: Ispanaklı domates salatası (40 gr. makarnayı suda haşlayın. 75 gram ıspanak ve 150 gram doğranmış domatesi makarnayla karıştırın. Bir çay kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytintuz
karabiber ve bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyin.
İkindi: (Saat 16'da) 150 gram çilek
Akşam: Roka salatası (50 gram rokayıbir adet doğranmış ekşi elma ve 30 gram haşlanmış tavuk göğsüyle karıştırıp içine bol limon suyu
tuz
karabiber ve zeytinyağı ekleyin.