Amasya Elmasının Faydaları
Lezzetiyle ün yapan Amasya elmasının içerdiği zengin potasyum sayesinde kan basıncını düzenlediğiadalelerin kasılmasını önlediği
sinirsel uyaranların iletimini kolaylaştırdığı
kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasına yardımcı olduğu ve ayrıca kolesterol düşürücü etkisi de olduğu belirtildi.
Amasya adıyla bütünleşen ve özelliğini yine Amasya'nın coğrafi yapısından alan misket elmasıtüketicilerin karşısına Amasya elması olarak çıkıyor. Misket elmasının yetişmesi için ideal bir coğrafya ve iklime sahip olan Amasya Vadisi'nde boğazın esintisi elmaya farklı bir tat ve koku veriyor. Amasya elmasının en büyük özelliği bir yıl meyve verip bir yıl meyve vermemesi
bir yanı kırmızı ve bir yanı yeşil olması.
Amasya Valiliğikentin tanıtımlarında da elmayı ön palana çıkartıyor. Amasya Valiliği'nden alınan bilgilere göre
ince kabuklu
hoş kokulu
sert ve dayanıklı olan Amasya elması
uzun süre saklanmaya elverişli. 2 türü olan Amasya elmasının daha küçük ve tatlı olanına misket elması
daha iri ve aşılı olanına ise kabak elması deniyor.
Elmanın içerdiği zengin potasyum sayesinde kan basıncını düzenlediğiadalelerin kasılmalarını önlediği
sinirsel uyaranların iletimini kolaylaştırdığı
kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasına yardımcı olduğu ve ayrıca kolesterol düşürücü etkisi de bulunduğu ifade edildi. Posa
potasyum ve antioksidan içeren öğeler açısından da zengin bir meyve olan elmanın kabuğunun vücuda son derece yararlı olduğu
bu nedenle elmanın kabuğuyla tüketilmesinin daha doğru diş sağlığı için faydalı olduğu önerildi
alıntı