Karpuz: Tam bir C vitamini deposudur. Ayrıca karotenoid (beta-karotenin de üyesi olduğubitki ve hayvanlarda bulunan yeşil ve sarı pigmentler ki hastalıklara karşı etkili oldukları biliniyor.) ve yüksek miktarda lif içeren karpuzun kalorisi de düşüktür.
Greyfurt: Gene bolca C vitaminikarotenoid
kolesterol düşüren cinsten lif
pektin (bazı ham meyvalarda bulunan jelatinli bir madde) ve pek çok fitokemikal vardır.
Kayısı: Zengin bir beta-karoten kaynağıdır. Bol miktarda potasyumlif ve bir miktar da C vitamini içerir. Kuru kayısıda C vitamini bulunmaz
ancak iyi bir demir kaynağıdır
Portakal: C vitamini ve folat içerir. Aynı zamandasadece suyunu içmek yerine
meyveyi de yerseniz
içinde bulunan liften de faydalanmış olursunuz
Papaya: Bizim pek tanımadığımız tropikal bir meyve olan papaya da yüksek miktarda C vitaminikarotenoid
lif ve potasyum içerir.
aLıntı