Balık eti ve tavuğun beyaz etini kırmızı ee (koyun kırmızı etin mümkün olduğunca yağsız kısımla- -yiyiniz.

Etli yemeklere ayrıca yağ eklemeyiniz.

Yemeklere koyduğunuz yağ miktarını

azaltınız katı yağ yerine sıvı yağ özellik ‘e zeytinyağı kullanınız ve kızartma yerine haşlama ve ızgarayı tercih ediniz.

Haftada bir veya iki yumurtadan fazlasır yemeyiniz.

Sakatatları(karaciğer böbrek git yemeyiniz.

Yarım yağlı veya yağsız diyet sütlerini tercih ediniz diyette bu şekilde azalan yağ miktarını salata veya yemeklere zeytinyağı ilavesi ile karşılayınız.

Kahvaltıda tereyağ yerine margarin

kullanınız ve doymamış yağ asidi içeriğ yüksek olan margarinleri tercih ediniz.

Kuyruk yağı ve iç yağı kesinlikle

kullanmayınız.

Yemekleriniz pişirilirken daha az tuz

konulmasını sağlayınız ve tabağınızdaki

yemeğin tadına bakmadan tuz ilave etme

alışkanlığından vazgeçiniz.