4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: Püreli Kuzu Kızartma

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 60.713, Level: 100
    Points: 60.713, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    ArzuNur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    9.488
    Points
    60.713
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    27

    Standart Püreli Kuzu Kızartma


    6 KİŞİLİK
    MALZEMELER:

    • 6 parça kemikli kuzu kol eti (iri parçalar şeklinde hazırlanmış)
    • 1 çorba kaşığı hardal (tatlı hardal olmalı)
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
    • 2 su bardağı ılık su Püre için;
    • 3 adet orta boy patates
    • 2 su bardağı konserve bezelye
    (veya haşlanmış bezelye)
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • Veya 5 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 2 su bardağı süt
    • 1 çay kaşığı tuz, karabiber

    AMAN
    DİKKAT
    • Kurutulmuş meyvelerin besin değeri çok yüksek, potasyum değerleri çok yüksektir. Bu yüzden sofranızdan eksik etmemeniz gerekir.
    Pişirme Süresi 60 dk

    YAPILIŞI
    Önce kemikli kuzu kol etlerinin her taratma hardal sürerek iyice yedirin. Ayrıca tuz ve karabiberini serpiştirerek etleri yarım saat kadar bekletip, marine edelim. Öte yandan püre için patatesleri soğuyup, kuşbaşı et formunda doğra-yalım. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip, haşlamaya bırakalım. Patatesler iyice yu-muşayınca, 1 çay kaşığı tuzla beraber bezelyeleri de ekleyip 2-3 dakika daha pişirelim. Sonra ocaktan alıp, süzdürelim ve derin bir kaba boşaltıp sıcakken ezelim.Tereyağı, tuz, karabiber ve sütü de bu be-zelyeli patates püresine ekleyip kısık ateşte 5-6 dakika karıştırarak püre yapalım. Bir kenarda ılık kalacak şekilde bekletelim. Şimdi hardalla tatlandırdığımız etleri, geniş bir tencereye koyup, kızdırdığımız zeytinyağında kızartalım. Her bir tarafını dörder dakika kızarttığımız etlerin üzerine ılık suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatalım. En az 60 dakika kısık ateşte, etler iyice yumuşayıncaya dek pişirelim. Pişen etleri büyük bir servis tabağına suyuyla birlikte boşaltalım. Yanında, ılık bezelyeli patates püresiyle beraber ikram edelim.

    Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur...




  2. #2
    BaRLa
    BaRLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart Cevap: Püreli Kuzu Kızartma


  3. #3
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: Püreli Kuzu Kızartma

    mükemmel görünüyor yaa akşama yapsammı acaba..


    Seni çok Özledim Annem

  4. #4
    ***
    DIŞARDA
    Points: 60.713, Level: 100
    Points: 60.713, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    ArzuNur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    9.488
    Points
    60.713
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    27

    Standart Cevap: Püreli Kuzu Kızartma

    Sağolun teşekkür ederim...

    Nisacım mükemmel görünüyorda, bu sıcakta biraz ağır olmasın sakın :rolleyes:

    Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur...




Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •