ÖLümü HatırLar, Gülemem asla! Bugün Ne OLacak, BiLemem AsLa! Maksadım Rabbime Yakın OLmaktır, Bundan Başkasını İstemem AsLa!"
Üye
ÖLümü HatırLar, Gülemem asla! Bugün Ne OLacak, BiLemem AsLa! Maksadım Rabbime Yakın OLmaktır, Bundan Başkasını İstemem AsLa!"
Ezan
Emr-i bülendsin ey Ezan-ı Muhammedi.
Kafi değl sadana Cihan-ı Muhammedi.
Sultan Selim-i Evvel'i ram etmeyip ecel,
Fethetmeliydi alemi Şan-ı Muhammedi.
Yahya Kemal Bezatlı
Aşka esirdir ehl-i hâl, bu aşka sığmaz kıyl ü kalAşkın acep halleri var, kul eyledi sultanları.(Akşemseddin)
Üye
Öyle Dostlar Edinin ki, Ölüm Döseginde Basucunuzda Olsun..Sizi Bir Taraftan Yolcu Edip, DIGER TARAFTA KARSILASIN !...
Güzel ahlak; bağışlayıcılık, sabır ve tahammüldür.
(Hasan-ı Basri)
Aşka esirdir ehl-i hâl, bu aşka sığmaz kıyl ü kalAşkın acep halleri var, kul eyledi sultanları.(Akşemseddin)
Kesilmiş koyuna derisinin yüzülmesi elem vermez.
(Hz. Esma)
Hiç kimse, diğer bir kimsenin kulu değildir.
(Hz. Ali (r.a)
Erkekler kadınlarının bir gelincik çiçeği kadar narin olduğunu bilmeli , ona göre davranmalı , gelinciğin hoyrat tavırlara şiddete, haksızlığa maruz kalmak bir yana el üstünde tutulması, kırmızı renginin asaleti ve güzelliği içinde renginin soldurulmaması gerektiğini bilmeli ve ona göre davranmalıdır.Ve edebiyat açısından bir adım daha ileri giderek söylemek gerekirse,gelinciği münhasıran aşk içkisiyle dolu bir kadeh olarak düşünüp onu elde tutarken bu anlayışla hareket etmenin zaruretini akıldan çıkarmamak gerekir.Ta ki erkeklerin başı o badenin şarhoşluğuyla hoş olsun...
İSKENDER PALA / Kitab-ı Aşk
"Eğer gıybetlerimiz alkol kadar sarhoş etseydi, namazlarımızı sallana sallana kılardık. Arkadan çekiştirmelerimiz üstümüzü başımızı açıverseydi eğer, saçlarımız da baldırlarımız da açıkta kalırdı. Saydam bir perdeyi yırtıp yırtmamakla sınanırız her an".
Senai Demirci
Seni, incinirsin diye gönlümde saklayamam, Alçalırsın korkusu ile gözümde de tutamam, Seni gözümde, gönlümde değil canımda saklayayım ki Son nefesimde bana son yar olasın. Senin aşkında, benden başka kimse sebat gösteremez. Benden başka hiç kimse çoraklığa tohum ekmez. Düşmana da, dosta da seni kötülemek istiyorum ki, seni benden başka hiç kimse sevmesin.
Şems-i Tebrizi
Sen burada misafirsin.
Ve buradan da diğer bir yere gideceksin.
Misafir olan kimse , beraberce getiremediği bir şeye kalbini bağlamaz
Bu menzilden ayrıldığın gibi, bu şehirden de çıkacaksın.
Ve keza,bu fani dünyadan da çıkacaksın.
Öyle ise aziz olarak çıkmaya çalış.
Vücudunu mucidine feda et.
Mukabilinde büyük bir fiat alacaksın