Hz. Lokman'a:
- "Edebi kimden öğrendin?" diye sormuşlar. Şu cevabı
vermiş:
- Edepsizlerden.
Hz. Lokman'a:
- "Edebi kimden öğrendin?" diye sormuşlar. Şu cevabı
vermiş:
- Edepsizlerden.
Bir dilrübâya düştü gönül mübtelâsı çok
Aşkın safâsı yok değil amma cefâsı çok...
YAHYA EFENDİ
Küllî sevdâ dururken cüz'î sevdâyı neyleyim. Aç gözlülüğümü bağışla Râbb'im ben bu Sevdâya Tâlibim!..
Aşktan mutluluk, güvenlik beklerler, halbuki aşk son zerresine kadar kendini vermektir, ruhundaki son zerreye kadar sevdiğin olmak istemektir, onun içinde eriyecek kadar sevmek, kendinden kopmak demektir. İşte ben aşk derken böyle bir aşktan bahsediyorum, ölmekten bahsediyorum. Var mı o'nun aşkıyla ölmeye cesareti olan?
Tebrizli Şems
Gözlerini açar açmaz, hatırlamıyor musun unuttuğunu kendini? Ayrıca, bir bak yeryüzünü ölümünün ardından nasıl dirilttiğime. Kurumuş çubukları, ölmüş dalları, soğumuş kökleri çiçek çiçek, rengarenk, terü taze tenlerle, sıcacık meyvelerle yeni baştan dirilttiğimi görmüyor musun bugünlerde?
Senai Demirci
"Ferhat'ın sevgilisine kavuşmak için deldiği dağ benim devirmek borcunda olduğum nefse göre bir kum tanesi "
Necip Fazıl
ALLAH (c.c) Razı olsun.![]()
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Bir gönlü mü kırdın; ağlamalısın !..
Hele özür dilemesini bilmiyorsan; senden dost olmaz ..
Senden yaren olmaz .. Ya incittiğin ,kırdığın gönlü ALLAH (c.c) seviyorsa, Rasulullah (s.a.v) seviyorsa, hatta arz-ü sema dahi seviyorsa !!.. Nerden bileceksin, bilmiyorsun ; bilseydin ödün kopardı dokunmaktan !..
Mevla bizlere akıl ve ilmi, kendisini tanıyıp emirlerini uygulamamız için vermiştir, yaptıklarını sorgulamamız için değil!!
Basiretsizlik, hakkı görememek değil, görmemektir (görmek istememektir)