4 Adet enginar
250 gr asma yaprağı
1 Adet limon
2 Adet soğan
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Adet kesme şeker
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Çay kaşığı dolma baharatı
5 Adet karanfil
Yarım demet dereotu
1 Adet havuç
2 Adet piyazlık doğranmış soğan
Tuz, kuru nane ve rezene
Üzerine :
Limon suyu, zeytinyağı ve su
Hazırlanışı![]()
- Enginarları ayıklayıp limonlu suda ovun ve su içinde bırakın.
- Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
- Pirinci ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika kavurun.
- 1 su bardağı su ilave edin.
- Üzerine kuş üzümü, kavrulmuş dolmalık fıstık, şeker ve tuz koyun.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Dolma baharatı, kuru nane, rezene ve ince kıyılmış dereotu katın.
- Karıştırıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Asma yaprağını sıcak suya batırın ve sudan çıkarıp suyunu sıkın.
- Geniş bir tabağa 4 adet asma yaprağını yayın.
- Üzerine enginarları oturtun.
- Enginarların ortasına 2 çorba kaşığı dolma harcından koyun.
- Yaprakla bahça gibi etrafını sarın ve iplikle bağlayın.
- Diğer enginarları da bu şekilde hazırlayın.
- Tencerenin dibine 2 adet piyazlık doğranmış soğan, halka biçiminde doğranmış havuç ve karanfil yerleştirin.
- Üzerini geçecek kadar su , zeytinyağı ve limon suyu ilave edin.
- Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
- Piştikten sonra sarmaların üzerini birer dilim limon ve halka şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ile süsleyip servis yapın.
- NOT : Tencerenin dibine yerleştirdiğiniz halka şeklinde kesilmiş havuçları kullanabilirsiniz.