3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Enginar Sarması

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 455.346, Level: 100
    Points: 455.346, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 100,0%
    Overall activity: 100,0%
    Achievements
    SiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    EMEKTAR KURUCU

    .
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    ISPARTA
    Mesajlar
    18.956
    Points
    455.346
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Enginar Sarması

    4 Adet enginar
    250 gr asma yaprağı
    1 Adet limon
    2 Adet soğan
    1 Kahve fincanı zeytinyağı
    1 Adet kesme şeker
    1 Su bardağı pirinç
    1 Su bardağı su
    1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 Çorba kaşığı kuş üzümü
    1 Çay kaşığı dolma baharatı
    5 Adet karanfil
    Yarım demet dereotu
    1 Adet havuç
    2 Adet piyazlık doğranmış soğan
    Tuz, kuru nane ve rezene
    Üzerine :
    Limon suyu, zeytinyağı ve su


    Hazırlanışı
    • Enginarları ayıklayıp limonlu suda ovun ve su içinde bırakın.
    • Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
    • Pirinci ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika kavurun.
    • 1 su bardağı su ilave edin.
    • Üzerine kuş üzümü, kavrulmuş dolmalık fıstık, şeker ve tuz koyun.
    • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
    • Dolma baharatı, kuru nane, rezene ve ince kıyılmış dereotu katın.
    • Karıştırıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
    • Asma yaprağını sıcak suya batırın ve sudan çıkarıp suyunu sıkın.
    • Geniş bir tabağa 4 adet asma yaprağını yayın.
    • Üzerine enginarları oturtun.
    • Enginarların ortasına 2 çorba kaşığı dolma harcından koyun.
    • Yaprakla bahça gibi etrafını sarın ve iplikle bağlayın.
    • Diğer enginarları da bu şekilde hazırlayın.
    • Tencerenin dibine 2 adet piyazlık doğranmış soğan, halka biçiminde doğranmış havuç ve karanfil yerleştirin.
    • Üzerini geçecek kadar su , zeytinyağı ve limon suyu ilave edin.
    • Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
    • Piştikten sonra sarmaların üzerini birer dilim limon ve halka şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ile süsleyip servis yapın.
    • NOT : Tencerenin dibine yerleştirdiğiniz halka şeklinde kesilmiş havuçları kullanabilirsiniz.

  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 60.713, Level: 100
    Points: 60.713, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    ArzuNur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    9.488
    Points
    60.713
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    27

    Standart Cevap: Enginar Sarması

    Eline emeğine sağlık ablacım, teşekkür ederiz...

    Allah ile olduktan sonra ölüm de, ömür de hoştur...




  3. #3
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: Enginar Sarması

    sağol ablacım teşekkürler


    Seni çok Özledim Annem

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •