4 Adet palıcan
400 gr kuşbaşı doğranmış et
2 Adet soğan
250 gr mantar
2 Adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
1 Su bardağı et suyu veya su
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Süslemek için :
Domates ve dolmalık biber dilimleri


Hazırlanışı
  • Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin.
  • Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın.
  • Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın.
  • İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin.
  • Diğer yandan, etleri bir tencereye alın.
  • Etler suyunu çekine dek kavurun.
  • Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin.
  • 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin.
  • 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin.
  • Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın.
  • Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin.
  • Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun.
  • Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın.
  • Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin.
  • Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.