Resulullah Efendimiz (s.a.v)"Kim dünyada (gıybet ederek) kardeşinin etini yerse,kıyamet gününde o et ona getirilir ve 'Diri iken bunları yediğin gibi ölü iken de hepsini ye! ' denilir.Onu yer ve feryad ederek yüzünü buruşturur." buyrulduktan sonra Hucurat Sure'sinin "... Hiçbiriniz kardeşinin ölü olarak etini yemesini sever mi.Demek ki o eti yemekten diksindiniz.Öyle ise yapmayın,tevbe ederek Allah'ın korumasına girin." mealindeki 12. ayetinin bir kısmını okudular.
Peygamber Efendimiz (s.a.v):"Gıybetten sakının.Çünkü onda üç afet vardırGıybetçinin duası müstecap(makbul) olmaz,iyilikleri kabul olmaz,günahları artar."buyurdular.
Cabir bin Abdullah (r.a) rivayet ediyor:Peygamber Efendimizle(s.a.v) beraberdik.Bu sırada bir leş kokusu geldi.Peygamber Efendimiz(s.a.v) 'Bu koku nedir bilir misiniz?' diye sordu'Hayır' dedik."İnsanlara ve mü'minlere gıybet edenlerin kokusudur." buyudular
Abdullah ibn-i Mübarek'in (r.h) yanında gıybetten bahsedildi de,'Eğer gıybet etseydim ana babamı gıybet ederdim.Çünkü onlar benim sevaplarıma insanların hepsinden daha layıktır.' buyurdu.
Süfyan-ı Sevri(k.s)Hazretlerine Peygamber Efendimizin(s.a.v)"Muhakkak Allahü Teala, et yiyen ev halkına buğzeder."hadis-i şerif sorulunca "Onlar insanlara gıybet edip onların etlerini yiyenlerdir."diye cevap verdi.
Müslüman,gıybet etmediği gibi gıybet edenleri de dinlemez.Çünkü gıybeti dinleyen kimse gıybet edenle günahta ortaktır.